27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune Comisia Europenă despre companiile românești de stat

Ce spune Comisia Europenă despre companiile românești de stat

Companiile românești de stat sunt descrise într-un studiu al Comisiei Europene ca fiind societăți neperformante și cu pierderi, politizate la nivelul managementului și cu datorii.

Potrivit documebtului citat de hotnews.ro, de și ar trebui, companiile românești de stat nu sunt reformate pentru că Guvernul și autoritățile locale nu vor să piardă influența pe care o exercită în anumite sectoare ale industriei și nici posturile bine plătite din conducerile acestor societăți.

"În ansamblu, reformele sunt rămase în urmă, cu procese de privatizare amânate și întârzieri la restructurarea și reducerea costurilor", se arată în analiza Comisiei Europene.

Rportul arată însă că astfel de probleme sunt întâlnite și în cazul companiilor de stat din Croația, Italia, Letonia și Slovenia.

Romania avea 247 de companii de stat și regii autonome în anul 2013. La acestea se adaugă încă 1.177 de companii și regii deținute de autoritățile locale.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă