28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCe spune Chevron despre declarațiile bombă ale lui Victor Ponta referitoare la...

Ce spune Chevron despre declarațiile bombă ale lui Victor Ponta referitoare la gazele de şist

Compania Chevron a comentat astăzi, pentru România liberă, declarațiile primului ministru Victor Ponta, care a spus că România nu are rezerve de gaze de șist.

Citește și: Declarație surprinzătoare. Victor Ponta: Se pare că nu avem gaze de şist

”Chevron analizează informaţiile obţinute pe parcursul operaţiunilor de foraj şi cele obţinute în urma investigațiilor geo-fizice pentru a înţelege potenţialul de resurse de gaze naturale din argilite. După finalizarea analizelor, rezultatele vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România”, au precizat reprezentanții companiei.

Referitor la planurile de viitor, aceștia au precizat faptul că Chevron nu comentează și nu dezvăluie informații despre strategiile sale de business.

Reamintim că premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, dezbaterea aprinsă pe tema gazelor de șist a fost inutilă pentru că România nu dispune de aceste resurse. Premierul a susținut că România trebuie să fie independentă energetic şi să aibă propriile resurse off-shore şi convenţionale, iar moderatorul i-a propus ca "povestea cu gazele de şist" să fie amânată puţin, deoarece resursele existente în Marea Neagră asigură independenţa energetică a ţării pentru 30 ani, în timp ce gazele de şist reprezintă o temă controversată care aduce multe puncte defavorabile oricărui politician care o susţine. "Oricum s-a amânat, pentru că…se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista", a spus Victor Ponta, fără a dori să prezinte detalii, motivând că nu poate spune mai mult de atât.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă