27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCe nu vei mai putea posta de acum înainte pe Facebook

Ce nu vei mai putea posta de acum înainte pe Facebook

Într-un proces de evaluare a conţinutului prezent în paginile sale, Facebook a anunţat o modificare a normelor privind materialele foto sau video care pot fi publicate pe reţeaua de socializare.

Facebook a decis ca de acum înainte să interzică postarea fotografiilor sau a clipurilor video care înfăţişează persoane decapitate, cele deja existente urmând a fi şterse, a anunţat într-un comunicat conducerea companiei, citat de jurnalul.ro.

Decizia a fost luată în urma numeroaselor solicitări primite din partea mai multor organizaţii non-guvernamentale, care incriminau faptul că, în ceea ce priveşte acest subiect, politica dreptului la liberă exprimare este greşit înţeleasă.

Cele mai dure contestări au venit după publicarea, săptămâna trecută, a unui clip video din Mexic care arăta în mod explicit cum o femeie este decapitată. şi, deşi primise numeroase raportări din partea utilizatorilor privind violenţa imaginilor, Facebook a considerat că acest clip nu poate fi inclus în lista imaginilor şocante.

“Oamenii distribuie asta pe Facebook pentru a condamna violenţa. Dorinţa utilizatorilor care au postat aceste imagini este aceea de a atrage atenţia asupra acestor probleme”, notifica Facebook.

 

 

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Jaqueline Cristian a fost învinsă de franţuzoaica de origine rusă Varvara Gracheva

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a suferit o înfrângere în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă