21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCe i-a spus Putin lui David Cameron despre atacul chimic al Damascului

Ce i-a spus Putin lui David Cameron despre atacul chimic al Damascului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus premierului britanic David Cameron că încă nu există o dovadă că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva rebelilor în Siria, transmite Mediafax.

În cadrul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, Putin a spus: “ei nu au dovezi nici privind utilizarea armelor chimice, nici cine ar fi responsabil”, potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street.

Cameron a reiterat că sunt “puţine îndoieli” că regimul de la Damasc a desfăşurat un atac chimic, miercuri, în apropiere de Damasc, potrivit unui rezumat al conversaţiei între cei doi oficiali.

Şeful Guvernului britanic a emis îndoieli cu privire la capacitatea rebelilor de a desfăşura un astfel de atac şi a dezvăluit că regimul a lansat o mare ofensivă asupra zonei în zilele precedente.

Citeşte şi CONFLICT SIRIA. Rusia avertizează: Intervenţia americanilor la Damasc ar avea consecinţe GRAVE

“Regimul a împiedicat, de asemenea, accesul ONU imediat (în zonă după presupusul atac chimic), ceea ce sugerează că ei au ceva de ascuns”, a argumentat el pe lângă preşedintele Putin.

Cei doi oficiali au reafirmat angajamentul luat de liderii G8 în iunie de a nu lăsa pe nimeni să folosească arma chimică fără răspunsul comunităţii internaţionale.

Cele mai citite

Israelul continuă să trimită ajutoare în Gaza. Ce spun oficialii

Ajutorul umanitar care va intra în Fâșia Gaza se va intensifica în zilele următoare, a declarat duminică armata israeliană, potrivit Reuters. "În ultimele săptămâni, cantitatea...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă