15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCe faceţi când vi se defectează bateria de la baie sau bucătărie

Ce faceţi când vi se defectează bateria de la baie sau bucătărie

După un număr de ani de funcţionare, multe din bateriile pe care le folosim la chiuvetele din baie şi bucătărie dau semne de oboseală.

 

Principala consecinţă a acestui lucru este faptul că bateria începe să scape apă, lucru ce generează o serie de neajunsuri, de la rugina care se depune pe ceramica chiuvetei, până la inundaţii de mică amploare. În acest context, pueteţi să optaţi fie pentru înlocuirea bateriei, fie pentru repararea ei.

Pentru a lua decizia potrivită, va trebui mai întâi să identificaţi cauza scurgerilor. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să plecaţi de la tipul de baterie pe care îl aveţi.

Dacă bateria este ceva mai veche, atunci este probabil să fie un model cu scaun (cu obertain pe garnituri). Cele mai vechi garnituri sunt din cauciuc iar cele mai noi, din silicon.

În cazul ambelor, se uzează garnitura (îmbătrâneşte), mai ales la apă caldă. Cele de cauciuc se uzează mai repede.

Soluţia reparării constă în înlocuirea garniturilor cu unele noi, de preferat din silicon (se pot monta şi în locul celor din cauciuc). Se mai poate, de asemenea, să se înlocuiască obertainul cu unul ceramic. Acesta nu se potriveşte însă la toate modelele vechi de baterie.

Bateriile moderne sunt fie cu cartuş ceramic, fie cu obertain ceramic. Ambele modele închid pe baza unor plăcuţe ceramice. Aceste plăcuţe se uzează şi generează scurgeri.

Uzura se produce din cauza lipsei filtrelor care conduce la pătrunderea impurităţilor (nisip, rugină) în baterie. Uzura apare mult mai frecvent la bateriile ieftine, la care plăcuţele ceramice sunt înlocuite, de către producători, cu unele din plastic.

Soluţia raparării în asemenea situaţii este înlocuirea obertainelor sau a cartuşelor ceramice cu unele noi. Este de preferat să se achiziţioneze piese cu plăcuţe din ceramic. Acestea sunt mai scumpe, dar au o durată de viaţă mult mai mare.

 

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă