21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCe declarații a făcut denunțătorul lui Toni Greblă

Ce declarații a făcut denunțătorul lui Toni Greblă

Denunţătorul lui Toni Greblă, Adrian Georgescu Onoriu, a declarat, miercuri, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că fostul judecător CCR cerea 300 de euro pentru a vinde o capră, astfel că valoarea totală a tranzacţiei ar fi de 15.000 de euro.

Citește și: INTERCEPTĂRI și DENUNȚURI. Toni Greblă – contractele pentru energie, caprele și încălcarea embargoului

“Potrivit informaţiilor puse iniţial la dispoziţie, era vorba despre 50 de capre, dintr-o anumită rasă, preţul per bucată 300 de euro, preţul solicitat de vânzător, respectiv domnul Greblă, valoarea totală a contractului, 15.000 de euro”, a spus Adrian Georgescu Onoriu.

De asemenea, avocatul denunţător ma mai precizat că nu este vorba de un autodenunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ci spune că el a făcut o sesizare.

“Este total falsă afirmaţia apărătorului domniei sale (a lui Toni Greblă – n.r.), nu s-a făcut niciun fel de autodenunţ, ci o sesizare la DNA de către mine, vizavi de faptul că în cursul acestui an am fost contactat de o cunoştinţă comună a mea şi a domnului Greblă, cu solicitarea de a redacta, în calitatea de avocat, un contract prvind vânzarea-cumpărarea unor animale, mai concret a unor capre”, a adăugat Onoriu.

Toni Greblă, judecător CCR la data săvârșirii unora dintre fapte, reținut marți de DNA și eliberat de instanța Înaltei Curți, este cercetat pentru mai multe fapte de corupție, între care trafic de influență pentru firmele finului său, Ion Bîrcină,  acte de comerț cu fermele pe care le controla, încălcarea embargoului cu Rusia și constituire de grup infracțional organizat.

 

Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă