27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialCe au cumpărat oamenii la Târgul de Florii de la Reşiţa

Ce au cumpărat oamenii la Târgul de Florii de la Reşiţa

Fiindcă Floriile înseamnă şi renaşterea naturii, reşiţenii s-au adunat în număr mare pentru a întâmpina primăvara cu o floare. Şi cum cu o floare nu se face primăvară, organizatorii Târgului de Florii de la Reşiţa au adus în mijlocul oraşului o mare de flori multicolore. Astfel, fiecare iubitor de frumos a avut ocazia de a cumpăra flori pentru balcon sau grădină la preţ de producător.

Producători din Banat şi Oltenia

La Reşiţa a început a patra ediţie a Târgului de Flori cu oferte de primăvară. Oraşul s-a transformat dimineaţă într-unul al florilor. Producătorii de flori din judeţ, dar şi din judeţele Timiş, Arad sau Mehedinţi au umplut aleile parcului „Tricolorul” din cel mai mare cartier al Reşiţei, Lunca Bârzavei, cu cele mai frumoase flori, cu ornamente şi mobilier de grădină.

,,Florile au fost aduse şi din Olanda sau Ungaria, dar sunt şi soiuri ale producătorilor locali care au sere speciale. Zeci de reşiţeni au luat cu asalt Parcul Tricolorului, încă de dimineaţă pentru a cumpăra flori, mai ales pentru balcoane. A început să prindă şi la noi competiţia asta între vecinii de la bloc, care să aibă un balcon cât mai frumos” spune Petru Ceasc, reprezentant al Camerei Agricole Caraş Severin.

,,Fiindcă în acest an sărbătoarea Floriilor a căzut într-o primăvară capricioasă şi rece, şi florile sunt puţin mai scumpe ca anul trecut. Odată cu încălzirea vremii, preţurile vor scădea şi ele”, a spus Raluca Murgu, producător de flori din Bocşa.

Vremea a ţinut cu reşiţenii care au ieşit în număr mare la plimbare, dar şi pentru a cumpăra florile expuse.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă