17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCaz unic în Ciclismul Feminin Mondial: o sportivă din Belgia, vinovată de...

Caz unic în Ciclismul Feminin Mondial: o sportivă din Belgia, vinovată de fraudă tehnologică

Sportiva belgiană Femke Van den Driessche a fost suspendată şase ani după descoperirea unui motor electric într-una dintre bicicletele sale, la Campionatele Mondiale de ciclo-cros din luna ianuarie, a anunţat marţi Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI).

Presa belgiană scrie că această pedeapsă este echivalentă cu încheierea carierei ciclistei în vârstă de 19 ani, care era campioană europeană U23, informează Digi Sport.

Tânăra a fost găsită vinovată de fraudă tehnologică şi suspendată pentru o perioadă de şase ani începând din 11 octombrie 2015 inclusiv şi până pe 10 octombrie 2021, a indicat UCI, într-un comunicat.

Sportiva de 19 ani a primit de asemenea o amendă de 20.000 de franci elveţieni (18.180 euro) şi a fost privată de titlurile câştigate, mai ales cel de campioană europeană sub 23 de ani şi cel de campioană a Belgiei.

Dopajul tehnologic a fost subiectul unei ample investigaţii a televizunii franceze Stade 2 şi a ziarului italian Corriere della Sera, care săptămâna trecută au prezentat o serie de dovezi potrivit cărora şi în plutonul profesionist masculin s-ar utiliza motoare. Potrivit surselor citate, în Strade Bianche şi Coppi e Bartali mai mulţi ciclişti ar fi trişat astfel.

Alberto Contador, cel mai titrat rutier de Mari Tururi aflat în activitate (șapte titluri), a spus că „cine este prins că utilizează astfel de tertipuri trebuie suspendat pe viaţă din ciclism”.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă