20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCâți imiganți au ajuns în Croația, în mai puţin de o săptămână

Câți imiganți au ajuns în Croația, în mai puţin de o săptămână

Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână, potrivit autorităţilor croate, informează Mediafax.

Mulţi dintre imigranți provin din Serbia, orientându-se spre Croaţia după ce Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii clandestini de marţea trecută, 15 septembrie.

Ministerul de Interne al Croaţiei a anunţat, luni, că aproximativ 1.500-2.000 de persoane se află în centrul de primire temporară din localitatea Opatovac, în apropiere de frontiera cu Serbia.

Croaţia a trimis, vineri, 22 de autocare cu aproximativ 1.000 de imigranţi extracomunitari în total, la frontiera cu Ungaria, unde se aflau 200 de poliţişti şi militari ungari, Guvernul de la Zagreb argumentând că nu mai poate primi extracomunitari

Vineri, premierul Croaţiei, Zoran Milanovici, a lansat un mesaj de avertizare imigranţilor, solicitându-le să nu mai vină în ţară. “Nu mai putem să înregistrăm şi să primim atâţia oameni”, a declarat Milanovici, adăugând că “vor primi mâncare, apă şi asistenţă medicală, dar trebuie să meargă mai departe. Uniunea Europeană trebuie să ştie că Croaţia nu va deveni un centru al migraţiei”.

Autorităţile croate au anunţat, vineri, că aproximativ 14.000 de imigranţi au sosit de miercuri dimineaţă, fiind nevoite să dispună închiderea a şapte puncte de frontieră din opt de la graniţa cu Serbia. Punctul de trecere a frontierei de pe principalul drum dintre Belgrad şi Zagreb, cel de la Bajakovo, a rămas singurul deschis.

Dintre cei 14.000 de imigranţi, 6.000-8.000 se află în centrul de primire din oraşul Beli Manastir din apropierea frontierele cu Ungaria şi Serbia, unde “situaţia este haotică”, potrivit Mashable.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunţat că Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă ghimpată pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, în încercarea de a opri valul de imigranţi.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă