13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCatherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones, care implineste anul acesta 40 de ani, ramane una dintre actritele cele mai seducatoare de la Hollywood. Apetisanta, irezistibila, misterioasa – indiferent de stilul abordat– isi interpreteaza rolurile cu rafinament artistic.

Catherine Zeta-Jones si-a dorit intotdeauna sa fie pe scena. Dupa cum a spus vedeta, "cariera mea nu este un accident; am stiut intotdeauna ce vreau si am pornit foarte devreme". A inceput avand performante in Tara Galilor, locul in care s-a nascut, intr-un grup catolic care organiza spectacole de muzica si dans. Descoperita la varsta de 18 ani de Philippe de Broca, a personificat-o pe seherezada in "O mie si una de nopti" (1990). Farmecul ei s-a impus un an mai tarziu datorita serialului britanic "The Darling Buds of May".

De atunci, regizorii mari au avut incredere in ea pentru proiecte de anvergura. Steven Spielberg a remarcat-o intr-o mini-serie consacrata "Titanicului" si i-a acordat credit, oferindu-i un rol important in "Masca lui Zorro", unde el a fost producator executiv, performanta care i-a deschis usile spre filmele cu buget ridicat. Regizorul Steven Soderbergh i-a exploatat imaginea de bruneta focoasa in "Trafic" (2000), rol pentru care a fost nominalizata la Globul de Aur, si "Ocean’s 12" (2004). Fratii Coen au prezentat-o drept manipulanta in fata lui George Clooney in "Dragostea costa" (2003).

Fara sa se abandoneze ritmului infernal de la Hollywood, si-a acordat timp in alegerea rolurilor si a aparut cu parcimonie pe ecran. In 2002, talentele sale vocale si coregrafice au fost puse in valoare in comedia muzicala "Chicago", unde are rolul unei artiste lipsite de moralitate, care face orice pentru a reusi. Performanta pe care si-a dorit-o de-o viata si pentru care a obtinut un Oscar si un premiu BAFTA. In 2004 s-a aflat din nou in fata camerei intr-un film al lui Spielberg, pentru a-i da replica lui Tom Hanks in "Terminalul". Aici joaca rolul unei stewardese care dezvolta o legatura cu un pasager prins fara acte pe aeroportul unei tari necunoscute, cerand azil politic. In 2005 a revenit alaturi de Banderas pe platoul "Legendei lui Zorro".

Zeta-Jones l-a intalnit pe celebrul Michael Douglas in 1998 la un festival de film. Cei doi s-au indragostit subit si s-au casatorit in noiembrie 2000, la trei luni dupa nasterea primului lor copil, Dylan Michael. In 2003 a aparut pe lume si fetita cuplului, Carys Zeta. Iar Catherine a spus ca viseaza un alt treilea copil. Michael Douglas si sotia sa sunt nascuti in aceeasi zi – 25 septembrie, dar ii separa 25 ani. Mariajul cu Douglas a consolidat notorietatea actritei si gurile rele au barfit mult timp pe seama unei presupuse casatorii din interes. "Amandoi avem simtul umorului si ma simt foarte compatibila cu Michael", a explicat Catherine. "Ne simtim bine impreuna si ne protejam unul pe altul".

Zeta-Jones a aparut deseori in rolul secundar alaturi de cate un star masculin precum Clooney, Banderas, Gere, Hanks, Brad Pitt. Dar sotul ei nu pare a fi gelos: "Sunt toti actori foarte buni care s-a intamplat sa fie si niste tipi superbi. Michael imi spune: Bravo tie ca joci alaturi de ei! Fa-o cat mai poti!", a declarat actrita.

Cum sotul ei este mesager al ONU, Zeta-Jones s-a implicat alaturi de el in cauze umanitare. Cei doi au donat de curand 1,4 milioane de euro unei organizatii caritabile care furnizeaza apa potabila copiilor defavorizati din Sri Lanka si Kenya. Pentru a-si proteja viata privata, familia Douglas s-a mutat de cativa ani in Bahamas.

Si la maturitate, vedeta a ramas fara indoiala una dintre cele mai frumoase actrite ale generatiei sale. Infatisarea ei este aproape 100% naturala, cu mici imbunatatiri estetice facute de pe vremea cand era foarte tanara: si-a aranjat zambetul, prin refacerea in totalitate a dentitiei si prin atenuarea ridurilor de la colturile gurii. Actrita se mentine azi in forma eliminand painea din alimentatie si facand exercitii cardiovasculare. De asemenea, a spus ca incearca sa evite produsele industriale si ca le prefera pe cele naturale, in special preparate in casa. "Cea mai mare prejudecata despre mine este ca as fi obsedata de aspectul meu; nu sunt – nu umblu prin casa in halate de satin, nu ma machiez si nici nu ma coafez constant…", a spus ea.

In ultimii ani, Zeta-Jones a lasat pe ultimul plan cariera artistica, pentru a se ocupa mai intens de familie. Ea a mai aparut in 2008 in drama "Houdini: ultimul magician".

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă