18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCastelele Peleș și Pelișor vor fi închise în perioada funeraliilor reginei Ana

Castelele Peleș și Pelișor vor fi închise în perioada funeraliilor reginei Ana

Castelele Peleș și Pelișor vor fi închise, timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, pentru pregătirea și desfășurarea funeraliilor reginei Ana, care a decedat luni, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat emis de Muzeul Național Peleș, Castelul Peleș va fi închis săptămâna viitoare de luni până joi inclusiv, urmând ca de vineri până duminică să poată fi vizitat în intervalul orar 9.15 — 16.15 (ultima intrare).

În Holul de Onoare al castelului va fi depus, marți după-amiază, sicriul cu trupul Reginei Ana care va rămâne aici până miercuri, când va fi transportat, în cursul serii, la Sala Tronului din Palatul Regal aflat în București.

Citește și: Zeci de persoane transmit condoleanțe pentru moartea reginei Ana

De asemenea, Castelul Pelișor va fi închis de luni până miercuri inclusiv, putând fi apoi vizitat, de joi până duminică, în intervalul orar 9.15 — 16.15 (ultima intrare).

Conducerea muzeului anunță, totodată, că a fost anulat concertul programat să aibă loc sâmbătă 6 august, fiind anulate și vizitele programate în perioada 9-11 august.

La Castelul Peleș a fost deschisă, în vestibul, o carte de condoleanțe care va fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile.

Citește și:  Ziua în care va fi înmormântată regina Ana ar putea fi declarată zi de doliu național

Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă