10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCasa Regală din Spania, surprinsă de hotărârea privind audierea prinţesei Cristina

Casa Regală din Spania, surprinsă de hotărârea privind audierea prinţesei Cristina

Casa Regală din Spania a exprimat “surprinderea” în legătură cu decizia de audiere a prinţesei Cristina într-un caz de corupţie, relatează AFP.

“Casa Regală are un respect total pentru deciziile justiţiei, dar este surprinsă de această decizie a judecătorului”, se arată într-un comunicat oficial, citat de Mediafax.

Fiica cea mică a regelui Spaniei, prinţesa Cristina, a fost convocată pentru a compărea pe 27 aprilie în faţa unui judecător de instrucţie din Baleare care l-a pus sub acuzare pentru corupţie pe soţul ei, Iñaki Urdangarin, anunţă surse judiciare.

Prinţesa Cristina va fi audiată pentru presupusa infracţiune de “trafic de influenţă”, precizează sursele citate.

Ginerele regelui Spaniei, Inaki Urdangarin, este cercetat într-un caz de corupţie. Căsătorit din 1997 cu prinţesa Cristina, fiica cea mică a regelui Juan Carlos şi a reginei Sofia, Inaki Urdangarin, în vârstă de 44 de ani, este suspectat că a deturnat fonduri publice.

În faţa magistraţilor, Inaki Urdangarin a avut grijă să o excludă din acest caz pe soţia sa, coproprietară la una dintre firmele cercetate în dosar. Fiica cea mică a regelui nu este cercetată oficial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă