0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialVIDEO. Casa președintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, și sediul Consiliului, vizate...

VIDEO. Casa președintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, și sediul Consiliului, vizate de percheziții într-un dosar de corupție

UPDATE. Moloţ a declarat că procurorii DNA au ridicat din locuinţa sa "o sumă de bani", "18 coli din care două pagini de ziar", CV-ul unei persoane şi "un bileţel găsit într-un plic cu bani", potrivit Mediafax.

—–

Casa președintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, și sediul Consiliului sunt vizate vineri dimineața de percheziții într-un dosar de corupție. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2014,  a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție.

Surse judiciare, au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţii este Consiliul Judeţean Hunedoara, fiind de asemenea percheziţionată şi locuinţa preşedintelui CJ, Mircea Ioan Moloţ (PNL).
Potrivit surselor citate, anchetatorii vor ridicat doar documente în urma percheziţiilor.

În acest dosar este vizat şi preşedintele CJ Hunedoara, existând în cazul lui suspiciuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, au mai spus sursele citate.

”În cursul zilei de 07 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în județul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004.

Potrivit Referatului DNA, Moloţ Ioan Mircea ar fi impus avantajarea SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva şi Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureş şi Cerna prin canalele deversate de la staţiile de epurare a apei uzate” de către Victor Arion – director general la AC APAPROD SA Deva, societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Hunedoara (76,72%). Fapta s-a petrecut la sfârşitul anului 2011, SC VIVA CONSTRUCT demarând în data de 21.11.2011 lucrările de execuţie fără ca beneficiarul să fi atribuit contractul, iar până la finalul anului 2011 SC VIVA CONSTRUCT a încasat suma de 1.481.669 euro pe acest contract.

În schimbul acestui seviciu, Administratorul și acționarul SC VIVA CONSTRUCT SRL, Axinte Vasile, a cedat execuţia unei părţi din lucrările pe acest contract, ilegal, către SC VIVANTY INDUSTRIES SRL Şoimuş, societate controlată de ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Venter Roberto Patrik.

DNA Arată că procedura s-a repetat și în perioada iunie 2012 – martie 2013 pentru avantajarea SC EURO CONS EXPERT SRL, firmă de asemenea controlată de către Axinte Vasile. De această dată, Victor Arion – director general la AC APAPROD SA Deva a avantajat forma impusă în cadrul procedurii de atribuire a lotului nr. 2 „Reconstrucţia staţiilor de epurare Deva şi Hunedoara – construcţia platformelor de depozitare a nămolului provenit de la Staţiile de epurare din aglomerările Deva şi Hunedoara” din contractul de lucrări nr. 5 aferent proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”.

Contractul de lucrări a fost atribuit în luna martie 2013 companiei SC EURO CONS EXPERT SRL la valoarea de 3.756.744 lei.

Drept recompensă, societatea SC VIVA CONSTRUCT SRL a asfaltat strada din satul Mărtineşti, unde Moloţ Ioan Mircea deţine un imobil, în condiţiile lipsei proiectului tehnic sau a autorizaţiilor de construire și fără plata lucrărilor. Mai mult, SC VIVA CONSTRUCT SRL a cedat, din nou, execuţia unei părţi și din lucrările la acest contract, tot ilegal și tot către SC VIVANTY INDUSTRIES SRL Şoimuş, societate controlată direct în calitate de asociat şi administrator tot de către  Venter Roberto Patrik – ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/f860d3bfe7ec2a1271826c984032545c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Lucrul de acasă, tot mai căutat la final de an – studiu

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
Ultima oră
Pe aceeași temă