12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCasa e4 din cărămidă de la Wienerberger se construieşte acum şi...

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger se construieşte acum şi în România

Wienerberger Sisteme de Cărămizi construieşte în România Casa e4 din cărămidă, model de casă cu un consum de energie aproape zero.

Ca răspuns la provocările viitorului, Wienerberger a lansat în 2012, în Austria, conceptul Casa e4 din cărămidă – un concept actual de construcţie rezidenţială, care îndeplineşte cerinţele de eficienţă energetică pentru construcţiile noi, obligatorii începând cu anul 2020. Potrivit Directivei 31/2010 a Parlamentului European, toate casele nou construite începând cu anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero.

“Un număr tot mai mare de români caută soluţii pentru concepte şi sisteme de construcţie eficiente energetic şi prietenoase cu mediul. Prin acest proiect venim în întâmpinarea familiilor din România care îşi doresc locuinţe sănătoase, confortabile, construite din materiale naturale. Modelul unei case eficiente energetic a fost mereu o temă de interes pentru noi. Pornind de la cei peste 195 ani de expertiză Wienerberger, specialiştii companiei noastre au privit acest proiect ca o casă adaptată atât prezentului, cât şi viitorului. Ne-am propus să arătăm că prevederile Directivei 31/2010 sunt fezabile în viaţa reală, se poate construi o locuinţă trainică, cu performanţe ridicate din punct de vedere energetic şi costuri apropiate de cele ale pieţei locale. Ne bucurăm că acest proiect, care foloseşte soluţii de construcţii Wienerberger, este implementat şi în ţara noastră şi cu sprijinul partenerilor noştri – Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife – cărora le mulţumim”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Lucrările de construcţie încep în această lună, Casa e4 din România urmând a fi construită în Corbeanca, judeţul Ilfov. Beneficiarii acestei case sunt membrii unei familii cu doi copii. Proiectul este, de fapt, un excelent studiu de caz pentru toţi cei interesaţi să-şi construiască o casă în viitorul apropiat şi acesta arată că o casă performantă energetic şi cu un cost total accesibil poate fi realizată doar printr-o proiectare riguroasă, prin utilizarea unor materiale de construcţii de o calitate ridicată şi o atentă supervizare a lucrărilor de execuţie.

Numele conceptului e4 provine de la:

Energie = această locuinţă este astfel concepută încât proprietarii casei să fie protejaţi de creşterile imprevizibile ale preţurilor la energie electrică şi gaze; va consuma mult mai puţină energie decât alte sisteme, respectând cele mai recente standarde energetice la nivelul Uniunii Europene. În plus, la baza costrucţiei este sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm (carămidă, planşeu, buiandrugi) care menţine căldura în interior pe timpul iernii şi protejează împotriva încălzirii pe timpul verii.

Economie = proiectul Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger este gândit şi dimensionat astfel încât să reprezinte un exemplu real că se poate construi o casă modernă, eficientă energetic şi în acelaşi timp cu cheltuieli totale reduse datorită costurilor de întreţinere scăzute şi utilizării energiei din surse regenerabile.

Ecologie = Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger este o casă prietenoasă cu mediul şi care respectă standardele unei construcţii sustenabile şi eficiente energetic. Performanţa termică foarte bună este principalul motiv pentru utilizarea energiei regenerabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, cărămizile sunt un material de construcţie ecologic. Se pot reduce costurile şi proteja mediul în acelaşi timp.

Emoţie şi sănătate = Casa e4 este, în primul rând, căminul unei familii. Expertiza tuturor specialiştilor implicaţi în proiect reprezintă o fundaţie durabilă, ridicată cu multă pasiune pentru ca familia care va locui în Casa e4 să se poată bucura de un concept arhitectural modern şi un climat interior sănătos.

Echipa de specialişti, care contribuie la implementarea proiectului în România, îi reuneşte pe Dr. Arh. Sergiu Petrea, Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Preşedintele Asociaţiei Române a Auditorilor Energetici pentru Clădiri şi pe Ing. Iulian Cuţă, Product Development Manager Wienerberger –  coordonator proiect.

Partenerii proiectului Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger sunt societăţile: Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă