2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialCasa Albă susține, în continuare, că nu există dovezi ale unei înţelegeri...

Casa Albă susține, în continuare, că nu există dovezi ale unei înţelegeri între Rusia şi echipa de campanie a președintelui SUA

Casa Albă a informat că audierile în Congres demonstrează în continuare că nu există dovezi despre o posibilă înţelegere secretă între oficiali ai campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump şi Rusia, informează Reuters, potrivit Mediafax.

John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Dan Coats, Directorul serviciilor naţionale de informaţii, a fost de asemenea audiat în cazul unei informaţii făcute publice de Washington Post, în legătură cu o posibilă solicitare din partea lui Trump faţă de acesta, de a-l ajuta să demonteze ideea că ar exista o coluziune între cele două părţi.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile.

Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă