1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCarnagiu în Siria

Carnagiu în Siria

Patruzeci de persoane au fost ucise duminică în diferite locuri din Siria, dintre care 35 în nord-vest, a afirmat luni directorul Observatorului sirian al drepturilor omului, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Treizeci şi cinci de persoane – 27 de civili şi opt agenţi de securitate – au fost ucise la Jisr al-Shoughour (nord-vest) şi în satele învecinate, unde sunt efectuate de sâmbătă operaţiuni militare şi de securitate, potrivit lui Rami Abdel-Rahman.

Spre nord, în oraşul Idleb, forţele de ordine au dispersat în cursul serii circa 1.500 de manifestanţi. Doi civili au murit duminică seara în oraşul Jable, a adăugat Abdel-Rahman. Ei au fost atinşi de tiruri ale forţelor de securitate care au deschis focul pentru a dispersa manifestanţii.

La Deir Ezzor (centru-est), forţele de ordine au tras asupra manifestanţilor din faţa unui sediu al partidului Baas aflat la putere, omorând trei dintre ei, potrivit militantului.
Pe de altă parte, forţele de ordine au predat părinţilor săi, la Duma (periferia Damascului), corpul unui bărbat plasat în detenţie în urmă cu o lună.

Pe de altă parte, duminică, directorul Observatorului sirian al drepturilor omului a anunţat că peste 450 de deţinuţi politici şi de conştiinţă, majoritatea islamişti şi kurzi, au fost eliberaţi după anunţul făcut marţi privind o amnistie generală în Siria.

Conform organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, peste 1.100 de civili au fost ucişi şi cel puţin 10.000 de persoane au fost arestate în Siria, de la începutul mişcării de contestare.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă