15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCarmen Amariei, noua antrenoare a Universităţii Cluj

Carmen Amariei, noua antrenoare a Universităţii Cluj

Carmen Amariei este noua antrenoare a echipei de handball CS Universitatea Cluj.Ea a fost prezentată oficial, luni, de Ovidiu Vasu, directorul clubului.

''Am marea plăcere să vă prezint noul staff al echipei de handbal feminin. Așa cum ați aflat, începând de câteva zile, de soarta, conducerea, antrenarea echipei de handbal feminin se ocupă o nouă echipă care are în componență pe Carmen Amariei, ca antrenor principal, Rodica Petruș, antrenor secund, Victor Baciu, fizioterapeut, Cosmin Sălăjan, director sportiv, și Vlad Vinț, membru în conducerea secției din partea Alexandrion. Este o echipă remaniată, care are ca scop să ridice echipa de handbal feminin. Îmi pun foarte mari speranțe în această echipă și eu cred că Amariei Carmen va face mult pentru echipă și va reuși să le facă pe fetele noastre să joace mult mai bine și să se claseze pe un loc superior'', a declarat Ovidiu Vasu.

Noua antrenoare, Carmen Amariei, a spus că pentru ea este ''un pas important faptul că i se oferă credit pentru un proiect de lungă durată''. ''Mă bucur foarte mult că mă aflu aici în acest moment împreună cu echipa și cu susținătorii noștri. Pentru mine personal este un pas foarte important faptul că mi se oferă credit pentru un proiect de lungă durată. Chiar dacă în aceste momente echipa nu este într-o poziție favorabilă, încercăm cu cele tinere și cele care își mai doresc în continuare să continue la această echipă să salvăm puțin din ceea ce s-a întâmplat în turul acesta de campionat. Având în vedere faptul că mi s-a acordat această credibilitate, împreună cu Rodica, cu Cosmin și cu dl. Vlad, care ne susține din partea Alexandrion, încercăm să implementăm o mentalitate nouă, o mentalitate nordică. După cum bine știți, am petrecut mai mult de 7 ani printre oameni care știu ce înseamnă performanța. Nu că nu am ști și noi, dar o percepem puțin diferit și cred că experiența pe care am acumulat-o în toți acești ani printre ei și ceea ce am învățat, sper să pot să o ofer handbalului clujean. Este orașul unde am început sportul, m-a propulsat spre marea performanță, după cum știți am câștigat la nivel de junioare medalii de aur și de argint, am promovat în '96 împreună cu echipa în Liga Națională și după aceea bineînțeles că drumul meu a luat o altă direcție. Sper din tot sufletul ca iubitorii de handbal, și nu numai, să ne fie alături, să ne susțină pentru că avem nevoie și, de ce nu, chiar și unor sponsori care își doresc și vor să sprijine acest sport, cu mare drag îi primim în familia noastră'', a spus Carmen Amariei, potrivit Agerpres.

Noua antrenoare a vorbit și despre situația echipei, despre transferuri: ''Din păcate și în momentul acesta avem transferurile blocate așa că ne vom focaliza foarte mult pe fetele tinere, fetele care vin de la CSS Viitorul care sunt antrenate de Rodica Petruș, Cristina Iurian, dl. Misăilă, o să încercăm să punem bazele pe ceea ce ne va oferi CSS-ul, dar nu în ultimul rând sperăm, și am înțeles că avem promisiuni, ca până la finalul sezonului să rezolvăm și această problemă, problema transferurilor. Îmi doresc foarte mult să trecem de acest hop, pentru că într-adevăr sunt valori la nivel de junioare în Cluj, dar nu au experiența necesară pentru Liga Națională. Este un salt foarte mare de la nivel de junioare la nivel de Ligă Națională. Am informații foarte clare asupra lotului pe care îl am și după cum ați aflat, Mihaela Senocico și-a găsit un alt club unde să evolueze alături de soțul ei, iar restul fetelor vor rămâne în continuare la echipă, situația s-a ameliorat și se va rezolva în viitorul apropiat, pentru ca ele să nu mai aibe nici o problemă din nici un punct de vedere, să poată să se focalizeze doar pe performanță și pe ceea ce avem de făcut. Nu este o situație foarte ușoară în clasament în momentul de față, dar sunt ferm convinsă că avem puterea necesară să vrem să punem bazele și să ne oferim munca în construirea acestui nucleu și acestei echipe și, practic, acest proiect se întinde până în 2019. În momentul de față, obiectivul nostru este evitarea retrogradării. Noi vom face tot ceea ce ne stă în putință, iar fetele, sunt ferm convinsă, vor avea determinarea necesară ca să putem să ne îndeplinim acest obiectiv, după care vom vedea ce avem de făcut pentru sezonul următor''.

''În momentul de față cred că este un lot valoros, nu vreau să dau exemple și nu vreau să nominalizez pe niciuna dintre ele. Vreau să gândească precum o echipă, ca un tot unitar. Bineînțeles că avem niște vârfuri pe care noi o să ne bazăm foarte mult, iar cele tinere să încerce să 'fure' de la cele care au o experiență foarte mare în momentul de față. Este un lot valoros, un lot tânăr și mă bucur că am ocazia să lucrez cu aceste fete tinere care își doresc din tot sufletul să performeze'', a precizat Amariei, adăugând: ''Am reușit să discut puțin cu Cristina Laslo, ea a fost convocată la echipa națională. Este foarte încântată de ceea ce se întâmplă în momentul de față la echipă și crede în totalitate că această echipă poate să se salveze de la retrogradare și să se creeze o echipă competitivă''.

Amariei a vorbit și despre contractul său cu CS U Cluj: ''Contractul meu este pe 2 ani și jumătate, până în 2017. Mă bucur foarte mult că sunt din nou printre prieteni, mă bucur că am revenit la Cluj, este orașul meu de suflet, sunt oamenii care sunt foarte apropiați sufletului meu și vreau să ofer înapoi ceea ce am acumulat și ceea ce am învățat, acest fenomen — handbalul, pentru că, practic, Clujul mi-a oferit mingea în brațe și mi-a arătat ce înseamnă frumusețea acestui sport și ce trăiri putem să avem făcând performanță și eu cu mândrie am dus mai departe, peste tot unde am activat, numele Clujului, orașului și al oamenilor care sunt aici. La Craiova a fost un început de experiență pe care vreau s-o continui aici la Cluj și cred că m-a învățat foarte mult acel sezon petrecut la Craiova. După cum bine știți, de 7 săptămâni am un băiețel și cu siguranță o să-l vedeți și prin Sala polivalentă și, de ce nu, probabil o să se apuce și el de handbal''.

 

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă