38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialCare este cea mai bogată familie din Germania

Care este cea mai bogată familie din Germania

Nepoţii Magdei Goebbels, una dintre cele mai influente femei ale regimului nazist, au devenit cea mai înstărită familie din Germania, cu o avere netă de aproximativ 31 miliarde de euro, informează Mediafax.

Copiii lui Harald Quandt, fiu al Magdei Goebbels, care deţin 46,7 la sută din acţiunile producătorului german BMW, i-au depăşit la avere pe fondatorii lanţurilor de supermarket Lidl şi Aldi, lideri în topul bogaţilor naţiunii de-a lungul ultimului deceniu, potrivit revistei Manager.

Una dintre cele mai influente femei ale regimului nazist, Magda Goebbels, s-a căsătorit cu aliatul lui Adolf Hitler în 1931. Cu zece ani în urmă, Magda se căsătorise cu Günther Quandt, cei doi având un fiu pe nume Harald.

În 1929, Magda l-a părăsit pe Quandt şi s-a căsătorit cu Goebbels doi ani mai târziu. Hitler a fost cavalerul lor de onoare. Harald Quandt a trăit cu mama sa şi cu Goebbels înainte să se înroleze în armata germană, în 1939. Harald a fost şi într-o tabără a prizonierilor britanici de război în Libia, până când a primit o scrisoare de rămas-bun de la mama sa, din buncărul din Berlin al lui Hitler.

"E probabil ca tu să fii singurul care poate continua tradiţia familiei noastre", a scris Magda atunci. La scurt timp după trimiterea scrisorii, aceasta şi Goebbels şi-au omorât cei şase copii, după care s-au sinucis când forţele sovietice încercau să pătrundă în buncăr.

Harald şi fratele său vitreg Herbert au moştenit mai târziu averea familiei Quandt, construită prin producţia de arme şi rachete pentru nazişti, potrivit The Times.

Herbert a împiedicat prăbuşirea BMW în anii '60 după susţinerea unor noi modele de automobile, iar succesul uriaş înregistrat de atunci de către companie i-a ajutat pe cei doi să urce treptat în clasamentul bogaţilor din Germania.

Harald a murit într-un accident de avion în 1967, în Italia, iar Herbert a murit în 1982.

Fiicele lui Harald Quandt, Coleen-Bettina Rosenblat-Mo, în vârstă de 51 de ani, Anette-Angelika May Thies, de 59 de ani, Gabriele Quandt, de 61 de ani, şi Katarina Geller-Herr, de 62 de ani, s-au păstrat departe de atenţia publică, în ciuda averii lor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă