1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCare era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Care era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Prieteni ai tânărului alb care a împuşcat mortal nouă persoane de culoare, într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston, au spus că inculpatul vorbise inițial despre atacarea unui campus, informează Mediafax.

Un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, Christon Scriven, a spus că tânărul a mărturisit, la o petrecere recentă, că intenţiona să atace o şcoală, potrivit Washington Post.

Citeşte şi: Barack Obama condamnă atacul ARMAT de la biserica afroamericană

Într-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit publicaţiei citate.

“Reacția mea la acel moment a fost că spune prostii”, a afirmat el pentru Washington Post.

De asemenea, Scriven a declarat pentru NBC News că este posibil ca Roof să-şi fi schimbat planurile după ce a decis că respectivul colegiu ar fi fost o țintă greu accesibilă.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un “război al raselor”.

Potrivit unui prieten de-al său, el dezvoltase o mentalitate profund rasistă.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un “act pur şi simplu malefic”, în timp ce preşedintele american Barack Obama s-a declarat “profund îndurerat” de acest incident.

Cele mai citite

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă