10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCare era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Care era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Prieteni ai tânărului alb care a împuşcat mortal nouă persoane de culoare, într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston, au spus că inculpatul vorbise inițial despre atacarea unui campus, informează Mediafax.

Un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, Christon Scriven, a spus că tânărul a mărturisit, la o petrecere recentă, că intenţiona să atace o şcoală, potrivit Washington Post.

Citeşte şi: Barack Obama condamnă atacul ARMAT de la biserica afroamericană

Într-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit publicaţiei citate.

“Reacția mea la acel moment a fost că spune prostii”, a afirmat el pentru Washington Post.

De asemenea, Scriven a declarat pentru NBC News că este posibil ca Roof să-şi fi schimbat planurile după ce a decis că respectivul colegiu ar fi fost o țintă greu accesibilă.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un “război al raselor”.

Potrivit unui prieten de-al său, el dezvoltase o mentalitate profund rasistă.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un “act pur şi simplu malefic”, în timp ce preşedintele american Barack Obama s-a declarat “profund îndurerat” de acest incident.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă