20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCaptură URIAȘĂ de heroină la vama din Satu Mare

Captură URIAȘĂ de heroină la vama din Satu Mare

Captura de sute de kilograme de heroină a fost descoperită, marţi, într-un TIR care încerca să iasă din ţară prin Vama Petea din judeţul Satu Mare, în urma unei acţiuni coordonată de DIICOT, conform unor surse citate Mediafax.

Drogurile descoperite în rezervorul dublu al TIR-ului au fost aduse la Bucureşti cu un elicopter al MAI, potrivit surselor citate.

Autocamionul ar fi încercat să iasă din România spre Ungaria, marţi la amiază, prin Vama Petea, dar a fost oprit de poliţişti.

Pe lângă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, la faţa locului au ajuns echipe SPIR şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Conform aceloraşi surse, drogurile în valoare de câteva milioane de euro au fost transportate cu elicopterul la Bucureşti.

De asemenea, şoferul TIR-ului a fost adus în Capitală pentru a fi audiat.

Anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate cantitatea de heroină descoperită şi provenienţa acesteia.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă