13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCapitala nu va mai primi fonduri europene

Capitala nu va mai primi fonduri europene

Din 2014, Bucureştiul ar putea să nu mai beneficieze de fonduri comunitare pentru finanţarea lucrărilor de infrastructură. În prezent, Bucureştiul se numără printre zonele cu rată scăzută de absorbţie a fondurilor europene.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, că, „având în vedere cum se prezintă propunerile privind viitoarea perioadă de programare 2014-2020, Bucureştiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrări de infrastructură”.

„Nu avem foarte multe lucruri pozitive de a spune în ceea ce priveşte capacitatea de absorbţie în municipiul Bucureşti. Din păcate, dacă ne uităm la rata de absorbţie, constatăm că Bucureştiul este undeva printre zonele unde s-a absorbit cel mai puţin”, a comentat Leonard Orban.

El a spus că situaţia Bucureştiului reprezintă „o mare problemă”, în condiţiile în care este nevoie în continua­re de sume importante care să fie alocate.

„Având în vedere cum se prezintă propunerile privind viitoarea perioadă de programare 2014-2020, Bucureştiul nu va mai putea beneficia de fonduri comunitare pentru lucrări de infrastructură. Sigur, este vorba doar despre propuneri, este foarte probabil că România va lupta foarte serios pentru a obţine această posibilitate de a finanţa pentru Bucureşti lucrări de infrastructură. Dar, pentru a obţine aşa ceva, e nevoie ca şi poveştile de succes să înceapă să apară şi în Bucureşti”, a subliniat Leonard Orban. În 2010, din toate veniturile municipalităţii, doar 0,05% proveneau din fonduri europene, potrivit viceprimarului Mircea Raicu. Există localităţi în România unde ponderea depăşeşte 70-80%. 

Cele mai citite

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă