19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCanotaj: Aur, argint şi bronz pentru România

Canotaj: Aur, argint şi bronz pentru România

Echipajul ­feminin al României, ­alcătuit din ­Roxana Cogianu, Viorica Susanu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru, ­Talida-Teodora Gîdoiu a ­cucerit o ­nouă medalie de aur la Campionatele ­Europene de canotaj ­academic de la Varese ­(Italia), astfel că ­duminică, ziua finalelor, a început şi s-a încheiat, practic, cu româncele pe prima treaptă a ­podiumului, după ce în prima probă, la 2 rame, Camelia ­Lupaşcu şi ­Nicoleta Albu ­deveniseră ­campioane continentale.

De asemenea, la 4 vâsle ­femi­nin echipajul format din Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojo­ca­riu şi Ionelia Zaharia s-au ­situat pe locul 3, cucerind ­medalia de bronz, ­astfel că bilanţul ­delegaţiei României la actuala ediţie a CE este de ­două medalii de aur (2 rame şi 8+1 feminin), una de argint, prin echipajul masculin de 4 rame, şi două de bronz, tot la feminin, la 2 vâsle şi 4 vâsle.
În finala feminină de 8+1, România a dominat copios, cu timpul de 6’06″94/100, fiind urmată la peste trei bărci distanţă de Italia – 6’17″66/100, medalia de bronz fiind ­cucerită de Marea Britanie – 6’18″21/100.

La 4 vâsle feminin, primul loc a fost ocupat de Ucraina – 6’26″44/100, secundată de ­Polonia – 6’28″22/100, româncele fiind cronometrate pe locul 3 în 6’29″98/100.

În fine, la 8+1 masculin, ultima finală în care ţara noastră a fost prezentă duminică, cursă câştigată de Polonia, în 5’33″23/100, echipajul României a sosit pe ultimul loc, 6, în 5’43″06/100.

Competiţie de sfârşit de ­sezon, un fel de consolare după Jocurile Olimpice, ­canotajul românesc reuşeşte la Europene o revenire care dă speranţe pentru viitor, mai ales că la unele probe, în ­special la 2 rame, s-a făcut apel, în sfârşit, la canotoare tinere, cu o carieră îndelungată în faţă.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă