17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCanada preia operaţiunile NATO din Libia

Canada preia operaţiunile NATO din Libia

Generalul canadian Charles Bouchard ar urma să conducă operaţiunile NATO în Libia, a declarat vineri ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay, citat de AFP, informează Mediafax.

“Ne aşteptăm ca NATO să anunţe că un canadian, locotenent-generalul Charlie Bouchard, conduce campania militară a Alianţei”, a declarat MacKay.

“Ştiu că Charlie este un conducător al oamenilor formidabil şi am încredere în experienţa şi competenţele sale”, a adăugat ministrul.

Generalul Bouchard se află în prezent la post la Neapole, alături de comandamentul forţelor inter-armate. El a fost anterior comandant adjunct al NORAD, comandamentul apărării aerospaţiale a Americii de Nord.

Originar din Quebec, după studii de ştiinţe politice la universitatea Manitoba, el s-a angajat în armata canadiană în 1974. Pilot de elicopter în 1976, el a servit alături de camarazii săi americani la Fort Hood, în Texas, dar şi la Lahr, în Germania, şi în Florida.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă