17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCanada, favorita la pastrarea titlului

Canada, favorita la pastrarea titlului

Azi se va da startul si in turneul masculin de hochei pe gheata din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna din Italia. Cele mai bune 12 echipe din lume sunt prezente la Torino, gata sa-si incruciseze crosele. Echipele europene si-au chemat cei mai buni jucatori, cei care joaca in NHL (liga profesionista nord americana de hochei).
Canada, “patria hocheiului”, detinatoarea titlului olimpic de la Salt Lake City din 2002, este favorita si la aceasta editie a JO. Atmosfera insa din interiorul echipei Canadei nu este una foarte buna din cauza scandalului in care este implicat directorul general al echipei, celebrul fost jucator Wayne Gretzky. Antrenor al echipei Phoenix Coyotes, asupra sa planeaza acuzatia ca ar fi implicat in pariuri ilegale.
Echipa Cehiei cu Jaromir Jagr si Dominik Hasek in componenta, campioni olimpici in 1998 la Nagano, spera si ea la aurul olimpic. De asemenea, sa nu uitam ca Cehia este castigatoarea ultimului campionat mondial de hochei, Austria 2005.
Suedia, ultima echipa care a batut Canada la un turneu olimpic, are sanse sa urce pe podium chiar daca atacantul Markus Naslund, din NHL, nu a facut deplasarea la Torino cu echipa, iar Peter Forsberg este incert pentru joc.
In sfarsit, Rusia a venit in Italia cu o echipa tanara, cu jucatori talentati ca Alexander Ovechkin, Ilya Kovalchuk si Evgeny Malkin, dar lipsiti de experienta competitionala. Noul manager general al echipei Rusiei, Pavel Bure, a declarat ca “suntem tineri si foarte rapizi. Jucatorii nostri vor exploda pe gheata”. Echipa Rusiei este intr-adevar foarte tanara daca ne gandim ca varstele lui Malkin si Ovechkin adunate fac 39, cu cinci ani mai putin decat varsta aparatorului american Chris Chelios.
Statele Unite ale Americii au venit cu gandul sa-si ia revansa pentru finala pierduta acum patru ani “pe teren propriu”. Primele meciuri ale turneului de hochei par cu invingatori previzibili, desi spectacolul sportiv va fi cu siguranta de mare calitate. In grupa A, Canada intalneste Italia, Finlanda – Elvetia, iar Cehia – Germania. In grupa B, SUA va juca impotriva Letoniei, Rusia – Slovacia si Suedia – Kazakhstan.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă