15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCampania găleții cu apă a adus donații de peste 100 de milioane...

Campania găleții cu apă a adus donații de peste 100 de milioane de dolari într-o singură lună

Provocarea găleții cu gheață ("Ice Bucket Challenge"), acțiune cu scop caritabil care a atins dimensiuni globale, a adunat din donații peste 100 de milioane dolari, până la 29 august, informează agenția AFP, conform Agerpres.

Anunțul a fost făcut de ALS Association (Asociația SLA) care luptă împotriva maladiei Lou Gehrig sau scleroza amiotrofică laterală, boală neurodegenerativă de care suferă și fizicianul Stephen Hawking.

Suma exactă a fost de 100.900.000 de dolari, comparativ cu 2,8 milioane de dolari donați anul trecut, în aceeași perioadă (29 iulie — 29 august), a precizat asociația.

"Recunoștință este un cuvânt care nu poate exprima ceea ce simțim", a spus președintele asociației Barbara Newhouse, adăugând că "acești bani vor fi folosiți pentru a finanța cercetarea de specialitate și pentru a ajuta oamenii atinși de această maladie", scrie AFP.

Asociația așteaptă donarea de bani pentru susținerea acestei cauze, însă mii de oameni din întreaga lume se distrează începând din luna iulie, filmându-se în timp ce își toarnă o găleată de apă de la gheață pe cap, provocându-i și pe alții să facă același lucru.

Sute de celebrități din întreaga lume, între care vedete din show, politicieni, analiști, sportivi au intrat în joc, între aceștia numărându-se Taylor Swift, Shakira, George W. Bush, Katy Perry, Tom Cruise, Matt Damon, Usain Bolt, Jeff Bezos, Gisele Bundchen, Justin Bieber, Mark Zuckerberg, Stieven Spielberg, Neymar, Kate Moss, David și Victoria Beckham, amintește AFP.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă