31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCălăraşi: 3.500 de pachete cu ţigări, un autoturism şi un pistol cu...

Călăraşi: 3.500 de pachete cu ţigări, un autoturism şi un pistol cu bile, ridicate după percheziţii

Aproape 3.500 de pachete cu ţigări, un autoturism Hyundai şi un pistol cu bile au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor din Călăraşi, Brăila şi Bucureşti, mai multe persoane fiind cercetate în acest caz pentru evaziune fiscală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor, mai multe persoane sunt cercetate pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

“La domiciliul unui bărbat de 30 ani, din Bucureşti, a fost găsită cantitatea de 2.513 pachete cu ţigarete de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova. În localitatea Lacul Sărat, judeţul Brăila, la domiciliul unui bărbat de 32 ani, a fost identificată o autoutilitară marca Fiat Ducato, a cărei platformă avea modificări speciale pentru a fi folosită la transportul ţigaretelor între Brăila şi Bucureşti” a declarat Ramona Tudor.

De asemenea, la locuinţa unui bărbat de 61 ani, din municipiul Brăila, în podul casei, a fost găsit un pistol cu bile, iar în municipiul Călăraşi, în garajul unui imobil, poliţiştii au găsit un autoturism Hyundai, al cărui proprietar este un bărbat de 33 ani, din Bucureşti.

“În interiorul maşinii au fost găsite ascunse 600 de pachete cu ţigarete, de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova. În apropierea imobilului supus percheziţiei au fost găsite abandonate alte 300 de pachete cu ţigarete”, a mai spus inspector Ramona Tudor.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar pistolul cu bile şi autoturismul Hyundai au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, conform prevederilor Codului Fiscal.

Şase percheziţii au loc, vineri dimineaţă, în Călăraşi, Brăila şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală. Astfel, trei percheziţii au avut loc în Bucureşti, două în Brăila şi una în Călăraşi.

Percheziţiile au fost făcute de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Călăraşi şi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă Călăraşi, în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

România debutează la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România înfruntă Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Echipele...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...
Ultima oră
Pe aceeași temă