12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial„Câinele" Andone

„Câinele” Andone

Antrenorii adevăraţi, valoroşi, care lasă ceva în urma lor, se spune că îşi croiesc echipele după chipul şi asemănarea lor. Este, cred, şi cazul lui Ioan Andone.
Dinamoviştilor li se zice „câinii roşii”, iar duminică seară, în meciul cu Rapid, „câinii” au fost pitbuli adevăraţi. Conduşi la pauză cu 2-0, elevii lui Andone au muşcat din adversar în ultimele 45 de minute şi au avut nevoie de numai câteva zvâcniri pentru a întoarce un rezultat care, sincer să fiu, părea bătut în cuie. Iar Dinamo a arătat precum era Ioan Andone pe vremuri: un fundaş de fier, puternic, chiar dur, arţăgos şi niciodată cu capul plecat. Dintr-un punct de vedere, cel al atacului şi al reacţiei la jocul adversarului, Dinamo arată bine, dintr-un altul situaţia e dramatică pentru că apărarea strică de fiecare dată ceea ce face ofensiva. Dar Andone cred că ştie mai bine decât oricine ce are de făcut, iar fundaşii dinamovişti vor deveni şi ei, probabil, în curând, jucători utili echipei. Nu ştiu dacă Dinamo are, în acest moment, „faţă” de campioană – probabil că nu, mai ales meciul de la Skopje a relevat asta – dar e clar că echipa e pe drumul cel bun.

Din păcate pentru feroviari, şi Rapid a copiat ceva din ceea ce era Marius Şumudică în urmă cu câţiva ani, ca jucător. Cu meciuri bune, dar şi cu multe partide în care era absent, iar mingea îl cam ocolea, Şumi nu a fost niciodată un etalon ca fotbalist. Un pic boem, el a împrumutat Rapidului din caracterul său, giuleştenii pierzând un meci pe care l-au avut în mână. Nu spun că Şumudică nu are şi calităţi ca antrenor, dar cred că pentru binele lui ar fi fost mai util să mai „copilărească” un
sezon-două la Bistriţa sau pe banca vreunei alte echipe mai mici înainte să intre în cazanul cu smoală al Giuleştiului. Ştiu, Şumi are acum sprijinul fanilor, dar vă asigur că nimeni nu te ţine în braţe la nesfârşit dacă nu ai rezultate. Mai ales dacă e vorba de vulcanicii fani rapidişti.
Duelul dintre fundaşul Andone şi atacantul Şumudică a fost câştigat, culmea, pe atac, de omul care şi-a apărat mereu poarta. Ceva nu e OK în acest lucru.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă