15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCadourile de 8 martie, luate la puricat

Cadourile de 8 martie, luate la puricat

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CRPC) au verificat în ultimele două săptămâni agenţii economici care comercializează produse cosmetice. Şeful CRPC Constanţa, Dionisie Culeţu, a declarat că mulţi operatorii economici au în depozite produse cosmetice fără etichete şi nesigilate.

În cazul altora, termenul de valabilitate era depăşit sau nu aveau traducerea în limba română a produsului. Comisarii au preferat să controleze produsele cosmetice din farmacii şi produsele mai ieftine din mall-uri sau magazine pe care şi le poate permite oricine.

„Anumite substanţe pot produce boli grave dacă sunt folosite des. Acesta este şi motivul pentru care am efectuat controalele”, a precizat Culeţu. Verificările au vizat 38 de operatori. Ei au primit 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 de amenzi în valoare de 60.000 de lei şi patru avertismente pentru lipsa mai multor documente de identificare a mărfurilor comercializate. Pe lângă acestea, au fost oprite de la comercializare produsele cosmetice găsite cu nereguli. Culeţu a mai spus că pe multe ambalaje nu erau inscripţionate datele despre conţinutul produsului, denumirea producătorului, ţara de origine sau data de expirare a produsului.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă