14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCadou pentru copii de 1 Iunie: Ministerul de Interne organizează ”Ziua Porților...

Cadou pentru copii de 1 Iunie: Ministerul de Interne organizează ”Ziua Porților Deschise”

Meseriile de polițist, jandarm, pompier și polițist de frontieră au fost întotdeauna atractive pentru copii. Foarte mulți își doresc să facă investigații, să prindă infractori, să dezamorseze bombe sau să salveze vieți stingând incendii. Pentru a le arăta ce înseamnă cu adevărat munca celor care sunt zi de zi în slujba oamenilor, Ministerul de Interne organizează, la 1 iunie, cea de-a VI-a ediție a Zilei Porților Deschise.

Astfel, cei dornici să se familiarizeze cu specificul activităţilor M.A.I. vor avea ocazia duminică, între orele 09.00 – 12.00, să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale.

Copiii, şi nu numai, vor avea posibilitatea de a vizita și interiorul clădirii – sălile de festivități, balconul care marchează începutul democraţiei postbelice în România.

Totodată, în parcarea sediului M.A.I., vor fi expuse autovehicule şi mijloace specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne vor avea ocazia să cunoască oferta educaţională a unităţilor de învăţământ, iar studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi în măsură să prezinte detalii celor care vor să urmeze o carieră de poliţist, jandarm, pompier, arhivist.

Copiii și adulții sunt aşteptaţi în intervalul 09:00 – 12:00 la sediul instituţiei din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A. Pentru accesul în clădirea Ministerului Afacerilor Interne, copiii peste 14 ani și adulții trebuie să prezinte la intrare documentul de identitate.

Poliția Capitalei organizează, pe platoul Academiei Militare, o manifestare dedicata Zilei Internationale a Copilului. ”Sperăm ca surprizele (concursuri cu premii, spectacole), pe care le-am pregătit copiilor, să-i incante”, spun polițiștii bucureșteni.

Ora de deschidere a manifestărilor este 11.30.

Criminaliștii de la IPJ Ilfov arată cum se prelevează proble

Tot duminică, începând cu ora 10.00, poliţiştii din cadrul I.P.J. Ilfov vor sărbători Ziua Internaţională a Copilului, în localitatea Chiajna, Galeria Comercială Carrefour Militari.

”Prin această activitate dorim să ne aducem aportul, la educarea celor mici, pentru a nu cădea victime ale accidentelor de circulaţie, ale răufăcătorilor şi pentru a le dezvolta simţul dreptăţii, al cinstei, al onoarei.

În cadrul activităţii, va avea loc prezentarea unui autoturism şi a unei motociclete din dotarea Poliţiei Rutiere, prezentarea echipamentului, armamentului, precum şi a mijloacelor de protecţie individuală şi balistică a echipei tactice de suport operaţional, prezentarea truselor criminalistice din autolaborator, amprentarea, relevarea şi ridicarea urmelor papilare”, informează IPF Ilfov.

Cele mai citite

Un șef militar secret al Hamas a pus la cale atacul din 7 octombrie asupra Israelului

Liderul militar evaziv al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre creatorii din spatele a ceea ce Israelul a numit momentul 11 septembrie, vorbește rar și...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă