33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialBuzău: 60 de TIR-uri şi 80 de autoturisme, blocate de aproape 48...

Buzău: 60 de TIR-uri şi 80 de autoturisme, blocate de aproape 48 de ore pe drumuri

Aproximativ 60 de TIR-uri şi 80 de autoturisme sunt blocate de aproape 48 de ore pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, la intrarea în judeţul Buzău dinspre Bucureşti, pe DN 2, dar şi în Râmnicu Sărat, drumurile fiind închise, de sâmbătă, din cauza viscolului şi a zăpezii, relatează Mediafax.

Potrivit centralizărilor realizate de poliţişti în filtrele organizate după blocarea şoselelor, la Buzău sunt parcate pe marginea drumului 36 de TIR-uri, în zona Vămii Buzău, în timp ce la Râmnicu Sărat sunt 20 de TIR-uri şi circa 50 de autoturisme.

De asemenea, în zona Hanul lui Ovidiu, din localitatea Glodeanu Sărat, la intrarea în Buzău dinspre Bucureşti, pe DN 2 (E 85), se află două TIR-uri şi circa 30 de autoturisme.

În noaptea de duminică spre luni, autorităţile din Buzău au împărţit alimente de strictă necesitate pentru 50 de persoane oprite în zona Hanului Ovidiu din localitatea Glodeanu Sărat. Cu sprijinul Consiliului Judeţean, le-au fost asigurate hrană caldă şi câte 10 litri de combustibil pentru autovehicule. De asemenea, în filtrele din zona Buzău şi Râmnicu Sărat autorităţile şi poliţiştii au distribuit sandviciuri, apă şi ceai pentru aproximativ 100 de persoane aflate în maşini. Pentru a nu consuma combustibilul, oamenii se adună în grupuri şi stau în câte o maşină, după care se mută într-un alt autovehicul.

Conform autorităţilor locale, şoferii TIR-urilor refuză să îşi părăsească maşinile de teama de a nu le fi furată marfa pe care o transportă, în timp ce unii dintre şoferii autoturismelor surprinşi de viscol la Buzău şi-au abandonat maşinile şi au înnoptat în hanuri sau pensiuni. Printre cei care au rămas la Buzău după blocarea drumurilor s-a aflat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care s-a conformat recomandărilor autorităţilor şi nu şi-a continuat drumul spre Bucureşti, el rămânând la Buzău încă de sâmbătă. Ministrul a înnoptat la un hotel din municipiu şi a participat la videoconferinţe de la sediul Consiliului Judeţean.

În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt închise la ora transmiterii acestei ştiri, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, în cazul căruia este impusă doar o restricţie de circulaţie pentru maşinile de peste 7, 5 tone.

Cele mai citite

Crește acciza la carburanți. Benzina și motorina se vor scumpi

Acciza la carburanți va crește în România de la data de 1 iulie 2024 ceea ce înseamă că, foarte probabil, prețurile la pompă se...

Animale politice în călduri electorale

Această campanie electorală pare a fi marcată de simbolistica echitației. Candidații încalecă trotinete, biciclete, motorete, motociclete, cai de rasă. Însă adevăratul vehicul încălecat este de...

Ghidul tău despre aparatul dentar – TOT ce trebuie să știi

Purtatul unui aparat dentar ajută la poziționarea corectă a dinților și la remedierea diverselor anomalii dentare și maxilare. Acest lucru nu numai că îmbunătățește...
Ultima oră
Pe aceeași temă