37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBulgaria şi România vor construi şi un gazoduct de rezervă pe sub...

Bulgaria şi România vor construi şi un gazoduct de rezervă pe sub Dunăre

Operatorul reţelei de transport a gazelor naturale din Bulgaria (Bulgartransgas) a informat marţi că Bulgaria şi România vor construi şi un gazoduct de rezervă pe sub Dunăre, care se va adăuga conductei principale, informează Novinite, preluată de Agerpres

La începutul lunii aprilie, Bulgartransgas şi Transgaz au semnat, la Sofia, un contract cu firma austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL, pentru construcţia secţiunii subacvatice a interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi România. 

Pe lângă gazoductul principal, reprezentanţii Bulgartransgas şi Transgaz au semnat luni un contract pentru construcţia unei conducte de rezervă care va traversa Dunărea şi va face legătura între sistemele de transporta gazelor naturale din cele două ţări. În conformitate cu legislaţia românească, asocierea INSPET a fost selectată drept principalul contractor pentru acest proiect în timp ce PPS Pipeline Systems SRL a fost selectată drept companie asociată. 

Conducta principală ar urma să fie operaţională la mijlocul acestei veri, iar conducta de rezervă trebuie finalizată la 214 de zile de la demararea lucrărilor pe teritoriul celor două ţări. Conducta va avea o lungime de 2,1 kilometri şi o capacitate anuală maximă de 1,5 miliarde metri cubi. 

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului dintre România şi Bulgaria era iunie 2013, însă finalizarea a fost întârziată de problemele tehnice întâmpinate la construcţia secţiunii subacvatice a gazoductului. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă