16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBulgaria: Fostul ministru de Interne Ţvetanov, inculpat pentru a doua oară

Bulgaria: Fostul ministru de Interne Ţvetanov, inculpat pentru a doua oară

Fostul ministru bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, un apropiat al fostului premier conservator Boïko Borisov, a anunţat miercuri că a fost inculpat pentru obstrucţionarea unei anchete privind un caz de contrabandă şi trafic de droguri, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Este vorba de a doua sa inculpare în mai puţin de două luni. Pe 12 iulie, el a fost inculpat pentru interceptări ilegale ale convorbirilor telefonice în 2010 ale unor politicieni şi oameni de afaceri şi riscă opt ani de închisoare.

Citeşte şi Cum se fură alegerile într-un stat mafiot ca Bulgaria

“Eu am fost inculpat”, a declarat miercuri deputatul partidului conservator GERB, la ieşirea din procuratură.

În acest caz, justiţia l-a acuzat pe Ţvetanov că a ignorat decizia tribunalului şi s-a opus de şase ori în 2009 să intercepteze discuţiile fostului şef al departamentului pentru lupta contra criminalităţii organizate în Veliko Târnovo (centrul Bulgariei).

De asemenea, acest responsabil local, implicat într-o afacere de contrabandă şi trafic de droguri în 1997 şi 2001, este suspectat de deturnare de fonduri şi protecţie a contrabandiştilor şi traficanţilor de droguri.

Potrivit Parchetului, Ţvetan Ţvetanov a încercat să-l protejeze pe acest responsabil şi riscă pedeapsa cu închisoarea până la zece ani.

Parchetul a cerut pe 24 iunie să fie ridicată imunitatea parlamentară a fostului ministru de Interne, fapt acceptat de către Şvetanov trei zile mai târziu.

În ambele cazuri, Şvetanov îşi susţine nevinovăţia.

Cele mai citite

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...
Ultima oră
Pe aceeași temă