18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBulgaria face apel la decizia FIFA de a juca un meci fără...

Bulgaria face apel la decizia FIFA de a juca un meci fără spectatori

Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU) a anunţat, miercuri, că va face apel la decizia FIFA de a disputa un meci din preliminariile CM-2014 fără spectatori, ca urmare a incidentelor rasiste de la partida cu Danemarca, din 12 octombrie 2012, de la Sofia, informează AFP, potrivit Mediafax.

BFU a calificat drept “disproporţionate” sancţiunile comunicate marţi, conform cărora meciul Bulgaria-Malta, prevăzut la 22 martie, se va disputa cu porţile închise, iar federaţia va fi amendată cu 35.000 de franci elveţieni (29.000 euro).

“Practic noi suntem sancţionaţi de două ori pentru acelaşi lucru”, a declarat preşedintele BFU, Borislav Mihailov.

Comisia de Disciplină a FIFA a decis sancţionarea federaţiei bulgare (BFU), după ce la meciul cu Danemarca, din 12 octombrie, jucătorul danezilor, Patrick Mtiliga, a fost victima injuriilor rasiste din partea fanilor bulgari. Astfel, partida Bulgaria – Malta, din preliminariile CM-2014, programată în 22 martie, se va juca tot fără spectatori. BFU a fost amendată de FIFA cu 35.000 de franci elveţieni.

Recunoscând un comportament rasist şi discriminatoriu, BFU a subliniat că doar “puţini suporteri” au fost implicaţi în aceste incidente.

Tot marţi, federaţia ungară (MLSZ) a primit o sancţiune similară pentru incidente antisemite la amicalul cu Israël, din 15 august 2012. Şi MLSZ a anunţat că va face apel.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă