20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBulevard de patru benzi între Mamaia şi Năvodari

Bulevard de patru benzi între Mamaia şi Năvodari

Proiectul este în valoare de 14 milioane de euro şi va include 9 sensuri giratorii, patru benzi de circulaţie, iluminat public, dar şi o pasarelă pietonală.

Pentru acest an, edilul-şef al staţiunii copilăriei, Năvodari, are de gând să se apuce de lucru la şoseaua care leagă oraşul de staţiunea Mamaia. Deşi intens circulată, şoseaua are doar o singură bandă de circulaţie pe sens, ceea ce face ca la orele de vârf sau în timpul sezonului estival distanţa dintre localităţi să se realizeze în ore şi nu minute, cum este normal.

Promisiuni de lărgire a şoselei au tot fost de-a lungul timpului, numai că banii pentru finanţarea unor astfel de lucrări nu au venit niciodată. Un proiect îndrăzneţ al primăriei Năvodari realizat prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Zona Metropolitană Constanţa a reanimat spiritele, proiectul fiind declarat eligibil. „Principalul proiect al anului 2012 este lărgirea drumului bulevardului Mamaia Nord, care face legătura dintre Năvodari şi Mamaia”, ne-a mărturisit Nicolae Matei, edilul-şef al oraşului.

Proiectul este în valoare de 14 milioane de euro şi va include 9 sensuri giratorii, patru benzi de circulaţie, iluminat public, dar şi o pasarelă pietonală la nivelul taberei de copii. Matei susţine că proiectul a trecut „de toate furcile caudine administrative pe axele de finanţare. Vom face demersuri pentru a impulsiona şi a grăbi semnarea contractului de finanţare dar, în acelaşi timp, cred că vom şi demara procedura de achiziţie publică având suficiente asigurări administrative din punct de vedere al eligibilităţii. Efectiv vom demara scoaterea la licitaţie a proiectului.

Finanţarea este sigură, trebuie să semnăm contractul, dar prin documentele pe care le avem la dosar, practic, putem să scoatem la licitaţie acest proiect important”, a mai spus primarul Năvodariului. Cofinanţarea proiectului este de 2% de la bugetul local dar, conform autorităţilor locale, sunt o serie de cheltuieli neeligibile ce vor ridica valoarea acesteia la aproximativ 8%.  Text Box:

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă