26 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialBugetul PNL Timisoara, "umflat" cu cotizatii inaintea alegerilor

Bugetul PNL Timisoara, „umflat” cu cotizatii inaintea alegerilor

Membrii PNL Timisoara se aduna astazi pentru a-si alege noul presedinte. Din cele peste 2.000 de persoane inscrise in organizatie, vor avea drept de vot doar circa 500. Aceasta, pentru ca pot vota doar cei care si-au achitat cotizatia la zi. Afland acest fapt, liberalii s-au inghesuit, ieri, sa-si plateasca restantele la cotizatie. Intr-o singura zi, in contul organizatiei municipale s-au strans peste 40 de milioane de lei, cam cat se aduna intr-un an, pe vremea cand partidul era in Opozitie.
Presedintele PNL Timis, prefectul Ovidiu Draganescu, a convocat alegerile cu un an mai devreme, pe motiv ca trebuie schimbati peste un sfert din membrii biroului. Asta, pentru ca unii dintre ei nu au fost vazuti la fata decat atunci cand a fost vorba de negociat posturi prin institutii. In plus, respectivii nu s-au implicat mai deloc in activitatile celor 22 de organizatii de cartier si, implicit, nici in alte evenimente sau actiuni care au avut loc in comun. Din spate vin si fuziunile cu APR si UFD, care nu au fost cele mai reusite, unii membri disparand din peisaj.
Pana mai ieri, pentru sefia PNL Timisoara se inscrisese un singur candidat, Bogdan Achimescu, actualul presedinte, dar s-a mai gasit un temerar, Petre Ehegardner, fostul lider al organizatiei municipale in perioada 2001-2002. Draganescu il sustine pe primul, ceea ce a dus la ideea ca jocurile sunt gata facute.
„Pentru mine, singurul candidat este cel vazut la adunarile locale. Pe ceilalti i-am uitat, nici nu stiu ce mai fac. Cat priveste afirmatia ca jocurile au fost deja facute, pot sa spun ca in PNL nu se procedeaza asa”, a fost replica presedintelui de filiala. Nimeni nu se asteapta la rasturnari de situatie pentru ca, zic liberalii, la ei in partid este stabilitate. Noua echipa va trebui sa pregateasca si alegerile municipale din 2008, pe cand se va impune un candidat unic al Aliantei „D.A.”, avand in vedere ca protocolul semnat de PD si PNL va fi inca in vigoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU