20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBucurești: 26 din cele 419 școli nu au autorizație sanitară de funcționare

București: 26 din cele 419 școli nu au autorizație sanitară de funcționare

26 din cele 419 unități de învățământ din Capitală nu au, până în prezent, autorizație sanitară de funcționare, a arătat Inspectoratul Școlar al Municipiului București, conform Agerpres.

Citește și: 25 de școli din Brașov vor funcționa, în acest an școlar, fără să aibă o asistentă medicală

Procesul de autorizare sanitară a școlilor din București este în desfășurare, ele fiind inspectate de reprezentanți ai ISMB și Direcției de Sănătate Publică București, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului. Marian Banu.

Citește și: Părinții reclamă că unele unități școlare cer analize medicale suplimentare la înscrierea copiilor

"IȘMB și DSP colaborează. Situația este mai bună decât anul trecut. În fiecare unitate controlată se va afla un inspector al DSP și unul de la IȘMB. Din cele 419 unități de învățământ, în momentul de față avem 26 de unități care nu au autorizația sanitară de funcționare, dar nu au fost controlate toate unitățile de învățământ", a spus reprezentantul IȘMB.

Marian Banu a precizat că autorizarea, din punct de vedere sanitar, se face pe obiective: săli de clasă, săli de sport, grupuri sanitare, cabinete medicale, cantine.

Citește și: Nouă școli din Vaslui, încă neterminate, după trei ani

"Autorizația de funcționare sanitară se face pe obiective. Avem școli cu șapte-opt obiective, mă refer la clădiri, săli de educație fizică, mă refer la cantine, alte spații educaționale. Avem situații în care, poate, numai sala de sport nu a primit autorizația sanitară sau cabinetul medical, dar școala este în perfectă stare de funcționare. Noi vorbim de obiective, din cele aproximativ 890 de clădiri, vorbim de obiective care primesc autorizație sanitară".

Marian Banu a precizat că numărul unităților de învățământ fără autorizație sanitară ar putea scădea până în 15 septembrie.

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă