18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBritanicii rezolvă PROBLEMA MAIDANEZILOR din România

Britanicii rezolvă PROBLEMA MAIDANEZILOR din România

Organizaţia de protecţie a animalelor Hillside Animal Sanctuary, din Frettenham, Marea Britanie, cheltuieşte 200 de lire (1.060 de lei) pentru fiecare câine vagabond pe care îl importă din România, informează BBC, potrivit realitatea.net.

Până acum au fost aleşi 50 de câini din două adăposturi bucureştene, dintre care peste 30 au ajuns în Marea Britanie, călătorind 2.700 de kilometri.

Britanicii au şi ei câinii lor vagabonzi, dar sunt impresionaţi de chinurile pe care le îndură patrupedele în România

John Watson, reprezentantul Hillside Animal Sanctuary spune că, spre mirarea sa şi a colegilor, cânii sunt blânzi şi încrezători, în pofida abuzurilor la care au fost supuşi în trecut, adaptându-se repede în noile lor cămine.

Când a fost salvat, Petronel avea abdomenul aproape secţionat de o sârmă şi un ochi pierdut în urma bătăilor administrate. Iar Mişca, la şapte ani este aproape orb şi nu mai are blană în jurul gâtului, din cauza unui lanţ care l-a sufocat mult timp, intrându-i sub piele.

Watson susţine că procesul de ajutorare a câinilor din România va continua şi chiar se va intensifica, după ce legislaţia britanică în domeniul carantinei animale a fost modificată la începutul anului.

 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă