15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBritanicii au cheltuit 300 de milioane de lire cu intervenţia în Libia

Britanicii au cheltuit 300 de milioane de lire cu intervenţia în Libia

Intervenţia militară în Libia va costa Marea Britanie aproximativ 300 de milioane de lire sterline, cu 40 de milioane mai mult decât estimarea anunţată înainte de prelungirea mandatului NATO, în septembrie, a anunţat miercuri ministrul Apărării Liam Fox, relatează Mediafax.

Fox a estimat, într-o declaraţie scrisă adresată deputaţilor, că valoarea operaţiunilor militare pentru perioada cuprinsă între martie şi jumătatea lui decembrie va atinge 160 de milioane de lire sterline.

Costul anunţat anterior, de 120 de milioane de lire sterline, acoperea perioada martie-septembrie. Între timp, NATO, responsabilă cu conducerea operaţiunilor în Libia, a prelungit mandatul cu trei luni.

Acestei sume i se adaugă costul cu înlocuirea muniţiei utilizate, evaluat la 140 de milioane de lire sterline, potrivit ministrului.Acestei sume i se adaugă costul cu înlocuirea muniţiei utilizate, evaluat la 140 de milioane de lire sterline, potrivit ministrului.

Marea Britanie, alături de Franţa, s-a aflat în fruntea intervenţiei în Libia.

Numărul bombardamentelor efectuate de avioane în cadrul misiunii “Unified Protector” pe teritoriul Libiei a scăzut puternic, în ultimele săptămâni. Dar Liam Fox a declarat vineri, la Tripoli, că NATO va continua misiunea atât timp cât “reminiscenţe” ale regimului fostului lider, colonelul Muammar Kadhafi, reprezintă un risc pentru poporul libian.

Combatanţii noii puteri din Libia asediau miercuri centrul oraşului Sirt, ultimul fief al susţinătorilor lui Kadhafi, îndepărtat de la putere şi care se ascunde.

 

Cele mai citite

Bodyguardul al lui Drake, rănit într-un schimb de focuri în fața vilei rapperului

Un agent de pază a fost grav rănit într-un schimb de focuri de armă la reședința din Toronto a rapperului canadian Drake, marți dimineață,...

SNPPC susține protestul de joi al pensionarilor militari: „Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au...

Ciolacu a fost la stadion la promovarea Gloriei Buzău în SuperLiga după 15 ani

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent pe stadion la meciul Gloria Buzău - Unirea Slobozia 3-0 și a sărbătorit promovarea în SuperLiga a gazdelor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă