30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024

Breviar

“Oameni alaturi de oameni”, la Galati

Campania de ajutorare “Oameni alaturi de oameni” initiata de Ministerul Administratiei si Internelor a debutat in comuna sinistrata Cosmesti din judetul Galati. Reprezentantii ministerului au donat pentru familiile afectate de inundatiile din luna iulie 100 de sobe, 254 de televizoare, 254 de frigidere si 100 de aragazuri. In urmatoarele zile vor fi distribuite astfel de bunuri si in celelalte 10 localitati din judetul Galati, care au avut de suferit de pe urma inundatiilor. In cadrul campaniei de ajutorare “Oameni alaturi de oameni”, angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au strans, prin contributie benevola, suma de 35,8 miliarde de lei vechi din care au achizitionat bunuri electrocasnice de folosinta indelungata.

CJ Vaslui se gospodareste

Zilele trecute, Consiliul Judetean Vaslui a dotat SC Lucrari Drumuri si Poduri SA Vaslui – firma care functioneaza in subordinea institutiei administrative vasluiene – cu doua utilaje moderne care isi vor dovedi utilitatea cand iarna isi va intra cu adevarat in drepturi. Este vorba despre doua autovehicule Iveco Eurotrakker, necesare la transportul agregatelor si mixturilor asfaltice in timpul iernii. “Achizitionarea, de catre Consiliul Judetean, a doua masini de teren pentru transportul materialelor necesare operatiunilor de deszapezire va fi urmata, anul viitor, de cumpararea altor utilaje, totul in limita fondurilor disponibile. Mai ales ca nici macar la Vaslui – vorba cuiva – iarna nu-i ca vara!”, a spus Corneliu Bichinet, presedintele CJ Vaslui.

Spargere la DGFP Botosani

Sediul Administratiei Financiare din municipiul Botosani a fost spart ieri noapte. Seful institutiei, Lucica Tabarcea, a informat politistii botosaneni ca tineri necunoscuti au intrat prin efractie in incinta cladirii de unde au sustras mai multe componente de calculator. Cel mai probabil acestea sunt persoane tinere si suple deoarece au patruns in interior prin debarcarea acoperisului. Aceeasi sursa estimeaza ca valoarea prejudiciului a fost de circa 15 milioane de lei, fiind vorba doar de cateva componente de calculator. Fapta a fost descoperita dimineata de femeia de serviciu care a sesizat urme ale autorilor in jurul sobei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratul de Politiei Botosani, Tiberiu Furdui a declarat ca in prezent se fac cercetari asupra modului in care s-a savarsit fapta si urmeaza sa fie evaluat prejudiciul intreg: “Se lucreaza in prezent pentru evaluarea prejudiciului si a faptei. S-au furat din primele declaratii cateva componente de calculator”, a spus comisarul Tiberiu Furdui.

Brazi de Craciun de contrabanda confiscati la Suceava

La Suceava, inspectorii silvici au confiscat nu mai putin de 500 de braduti de Craciun taiati ilegal, in urma unui control comun al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Suceava, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava si al Directiei Silvice Suceava. 450 de brazi de Craciun au fost ridicati din gospodaria lui Gheorghe T. din Moldova Sulita, care a taiat de pe proprietatea lui fara nici o aprobare copacii si i-a depozitat in incinta locuintei sale, urmand sa-i comercializeze. Astfel, pomii au fost confiscati, iar Gheorghe T. s-a ales cu o amenda de 1000 RON. Aurel Dumitriu, sef Serviciul Controlul Aplicarii Regimului Silvic (SCARS) din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Suceava, a declarat ca ITRSV si Directia Silvica Suceava au stabilit o procedura comuna de punere in circulatie a pomilor de iarna recoltati legal. Astfel, se impune crotalierea pomilor din padurile particulare, in prezenta unui delegat al ITRSV, pentru ca procedura sa fie legala. Totodata, seful SCARS Suceava a precizat ca in municipiul resedinta de judet nu exista in prezent nici un punct autorizat pentru comercializarea brazilor, pentru ca primaria nu a depus documentatia necesara. “Teoretic, ar trebui sa confiscam toti brazii din pietele sucevene”, a precizat Aurel Dumitriu.

Suplimentare de fonduri la AJOFM Botosani

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani a primit o noua suplimentare de buget. Aceasta are in vedere acoperirea necesarului de bani pana la finele anului pe lucrarile comunitare pentru care agentia incheie conventii cu primariile din judet. Directorul executiv al AJOFM Botosani, Iulia Cocris, a declarat ca a facut demersuri la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru suplimentarea fondurilor ca urmare a scandalului declansat saptamana trecuta la Primaria Vlasinesti, unde zeci de oameni riscau sa ramana in pragul sarbatorilor fara bani din acest motiv. Aceasta a spus ca in urma demersurilor facute bugetul agentiei a fost suplimentat in acest sens de la 9,9 miliarde lei la 11,2.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă