11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBreivik: Am păstrat 2000 euro pentru o prostituată de lux, cu o...

Breivik: Am păstrat 2000 euro pentru o prostituată de lux, cu o săptămână înainte de atentat

Anders Behring Breivik a scris cuvintele “Am păstrat 2000 euro pentru o prostituată de lux, cu o săptămână înainte de atentat”, chiar înainte să-i omoare pe cei 93 de oameni, relatează Daily Mail, în ediţia online.

“În ceea ce priveşte iubitele, mă bucur ocazional de compania lor, pentru că arăt super bine şi mă simt grozav”, a mai spus Breivik în manifestul de 1500 de pagini.

“Nu sunt de acord cu o educaţie cu influenţă matriarhală şi foarte liberală, pentru că mi-a lipsit complet disciplina, iar lucrul acesta a contribuit la feminizarea mea într-o anumită măsură”, se mai arată în manifest.

Anders Behring Breivik, un norvegian apropiat de extrema-dreaptă, a recunoscut sâmbătă, potrivit avocatului său, că este responsabil pentru cele două atacuri soldate cu cel puţin 92 de morţi la Oslo şi pe insula Utoeya, care fuseseră probabil plănuite mult timp, relatează AFP, citată de Mediafax.

“El recunoaşte faptele”, a declarat în cursul serii avocatul Geir Lippestad, pentru televiziunea norvegiană NRK. “El a explicat că a fost crud, dar că trebuia să ducă aceste acţiuni până la capăt”, a adăugat avocatul, precizând că atacurile au fost “cel mai probabil plănuite o perioadă îndelungată”.

Breivik este considerat de anchetatori autorul ambelor atacuri de vineri, explozia unei bombe de mare putere în centrul Oslo şi masacrul armat comis ulterior pe insula Utoeya, din apropierea capitalei norvegiene.

Potrivit informaţiilor pe care le-a postat pe Internet, bărbatul, un norvegian de 32 de ani, este un “fundamentalist creştin”, a declarat un oficial din poliţie, Roger Andresen, precizând că viziunile sale politice înclină “spre dreapta”.

Potrivit unui volum de memorii de 1.500 de pagini pe care l-a publicat pe Internet înaintea faptelor, Anders Behring Breivik şi-a pregătit activ operaţiunea cel puţin din toamna lui 2009.

El detaliază acolo pregătirile pentru acţiunea sa, evocând “folosirea terorismului ca mijloc de trezire a maselor”, şi afirmă că se aşteaptă să fie perceput drept “cel mai mare monstru de după al Doilea Răzoi Mondial”.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă