13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBox: Mayweather, pe urmele lui Rocky. Ce îi lipsește campionului WBC, WBA,...

Box: Mayweather, pe urmele lui Rocky. Ce îi lipsește campionului WBC, WBA, WBO

Americanul Floyd Mayweather a câștigat un meci istoric, în fața filipinezului Manny Pacquiao, pe care l-a învins prin decizia arbitrilor. Un singur pugilist din istorie îl mai depășește.

Floyd Mayweather era considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din toate timpurile încă de dinaintea meciului cu Pacquiao, iar victoria sa din gala de la Las Vegas a venit ca o confirmare a acestui fapt. Americanul, în vârstă de 37 de ani, și-a trecut și a treia centură în palmares, deținând acum titlurile WBC, WBA și WBO, la categorie supermijlocie.

Palmaresul celor doi după cel mai așteptat meci al ultimilor 20 de ani: Floyd Mayweather (48 victorii – 26 KO, nicio înfrângere, deținător titluri WBC, WBA, WBO); Manny Pacquiao (57 victorii – 38 KO, 6 înfrângeri, a pierdut titlul WBO).

Duelul cu Pacquiao nu a fost unul lipsit de controverse. Fiind cunoscut ca un sportiv mai de grabă defensiv pe ringul de box, Mayweather a lăsat la un moment dat impresia că îi va ceda victoria filipinezului. Decizia finală a arbitrilor a fost clar favorabilă americanului, cu toate că Pacquiao declara la final că a crezut că el va câștiga. Pentru a elucida acest aspect neclar al meciului, statisticile au fost cât se poate de concludente în favoarea lui Floyd Mayweather, americanul trimițând aproape de două ori mai mulți pumni față de adversarul său, inclusiv cele mai multe lovituri câștigătoare. Cei trei arbitri-judecători au decis în unanimitate în favoarea lui Mayweather: 118-110, 116-112 şi 116-112.

Mayweather este aproape de un record istoric, pe care l-a mai atins doar celebrul Rocky Marciano, devenit subiect de film la Hollywood, respectiv 49 de victorii.

Citește și Mayweather – Pacquiao: Cifre record la meciul secolului. Vor câștiga cât Ronaldo, Messi și LeBron într-un an

Mayweather și Rocky, singurii neînvinși din istorie

Singurul puglisit din istorie, neînvins în carieră, la fel ca și Rocky, mai este doar Floyd Mayweather. Totuși, asemenea marilor campioni, Mayweather are atât suporteri, cât și mulți contestatari. Un motiv pentru care probabil nu va fi considerat niciodată egalul unui luptător de calibrul lui Rocky Marciano, îl reprezintă faptul că Floyd a fost mult prea defensiv și a încercat să facă tot posibilul pentru a-și păstra titlurile cu un număr de meciuri cât mai redus. Spre exemplu, Floyd a înregistrat cele 48 de victorii ale sale, la profesioniști, pe parcursul a 18 ani, în timp ce Rocky a avut nevoie de doar 8 ani pentru cele 49 de victorii (43 KO, nicio înfrângere).

După meciul cu Pacquiao, Floyd a anunțat că va mai boxa o singură dată, după care se va retrage, astfel că are o șansă mare să egaleze recordul de victorii al lui Rocky. Cu toate că ar putea chiar să doboare acest record, având în vedere că nu mai sunt pugiliști care să-i poată ține piept cu adevărat, Floyd nu este interesant de acest lucru. După gala de la Los Angeles, Floyd a spus că mai mult îl interesează faptul că își va încheia cariera „sănătos tun”.

Meciul Mayweather – Pacquiao a fost cel mai scump din istorie, doborând recordul oricăror burse încasate vreodată de boxeri. Cei doi au primit nu mai puțin de 300 milioane dolari, în urma meciului, dintre care 180 i-au revenit lui Mayweather.

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă