16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBoureanu: MAI încearcă să scoată de pe listele electorale 2,5 milioane de...

Boureanu: MAI încearcă să scoată de pe listele electorale 2,5 milioane de români

Liderul PDL Cristian Boureanu susţine că MAI, cu sprijinul USL, încearcă să falsifice listele cu alegători care urmează să fie trimise la Curtea Constituţioală, el menţionând că PDL face plângeri penale împotriva lui Victor Ponta, Radu Stroe şi Mircea Duşa în acest caz.

“Se încearcă dezinformarea Curţii Constituţionale”, a spus Boureanu, precizând că se pregăteşte o fraudă majoră.

El a spus că PDL depune plângeri penale împotriva premierului Ponta şi a miniştrilor Duşa şi Stroe.

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Potrivit lui Stroe, ultimele date necesare pentru actualizarea listelor au fost primite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi că următoarea etapă este centralizarea acestora.

Întrebat dacă rezultatele acestor demersuri sunt natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională, ministrul delegat al Administraţiei a răspuns: “Da”.

Radu Stroe a mai spus că, în cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate “nu de o lună, două, ci de doi, cinci sau şapte ani”.

Deputatul PDL Cristian Boureanu  mai acuză USL că intenţionează să scoată din listele electorale 2,5 milioane de români şi face un apel către Ministerul de Interne. 

“Cerem tuturor funcţionarilor din MAi de bună-credinţă să lămurească următoarele aspecte: a sesizat existenţa unor presiuni pentru micşorarea listelor electorale? Dacă da, cine le-a făcut? Să facă precizări privind cadrul legal utilizat pentru actualizarea listelor electorale, privind documentele legale necesare radierii unei persoane de pe listele elect şi privind sancţiunile la care se supun primarii şi funcţionarii care elimină abuziv persoane din listele electorale”, a declarat Boureanu.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă