25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialBotosanenii si-au rezervat bilete pentru litoral inca din iarna

Botosanenii si-au rezervat bilete pentru litoral inca din iarna

» Litoralul a devenit de departe principala atractie a botosanenilor vara aceasta, urmata de statiunile montane si de destinatiile din afara granitelor. Surprinzator, anul acesta, botosanenii si-au rezervat bilete pentru statiunile de pe litoral inca din iarna.

Biletele in statiunile de odihna de pe litoral livrate prin agentiile de turism din Botosani aproape ca s-au epuizat pentru cele trei luni de varf. sefii agentiilor de turism botosanene sustin ca mare parte din bilete au fost rezervate chiar din luna februarie. Potrivit sefului unei agentii de turism din Botosani, Gheorghe Ciritel, pana acum pentru lunile iunie, iulie si august biletele pentru una din statiunile de la malul marii au fost achizitionate bilete in proportie de 80 la suta. "Noi avem 300 de locuri pe statiunile de pe litoral si pentru toate lunile de vara au fost deja cumparate 80 la suta din bilete", a declarat Gheorghe Ciritel. "Cred ca 15 la suta din bilete sunt rezervate de la inceputul anului, daca nu ianuarie pentru ca atunci e imediat dupa Revelion, cam din februarie- martie", mai spune Gheorghe Ciritel. Pretul unui bilet pe litoral vara aceasta este de 2.000 de lei de persoana la hotelurile cu servicii all inclusive, iar prin programul social de 160 de lei de persoana. Anul acesta in prima parte a programului social desfasurat in perioada 15 mai-15 iunie au plecat pe litoral prin intermediul acestei agentii 200 de persoane.

Vacante si in strainatate
In ultimii ani in perioada concediilor multi dintre botosanenii ramasi acasa solicita pasaport pentru a pleca la rudele stabilite peste hotare. "Ei solicita doar pasaport, nu trebuie sa precizeze pentru ce au nevoie, dar din discutia cu ei am aflat ca foarte multi pleaca in concediu la rude, sau au un membru de familie acolo", a spus Viorel Gaidur, seful Serviciului de Pasapoarte. CFR Calatori a suplimentat incepand cu data de 12 iunie si pana pe 15 septembrie, la incheierea sezonului estival, numarul de trenuri care vor circula spre litoral, pentru a face fata migratiei catre aceasta destinatie. Astfel, a fost introdus trenul care va lega Botosaniul de statiunile de pe litoral. CFR ofera reduceri la bilete cuprinse intre 10% si 25% celor care calatoresc in grupuri mici, de doua pana la cinci persoane, precum si celor care isi cumpara bilet dus-intors.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă