16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBoc: 10,8 milioane de români nu plătesc contribuţii de sănătate

Boc: 10,8 milioane de români nu plătesc contribuţii de sănătate

În România există 10,8 milioane de persoane care nu plătesc contribuţii de Sănătate, motiv pentru care este nevoie de o lărgire a bazei de impozitare în cazul celor care, până acum, nu contribuiau, dar desfăşurau activităţi economice, a afirmat, miercuri, primul-ministru Emil Boc.
“Toată lumea întreabă de ce nu sunt bani suficienţi pentru un anumit domeniu, ei bine trebuie să ştim, de exemplu, că există 10,8 milioane de români care nu plătesc contribuţii de sănătate, dar vrem o sănătate performantă.

Şi atunci avem nevoie de o lărgire a bazei de impozitare la aceia care până acum nu plăteau, dar desfăşurau activităţi economice. Normal că aceia care până acum nu plăteau aceste lucruri, fiind puşi în situaţia să plătească contribuţii, evident că sunt nemulţumiţi”, a afirmat Emil Boc, miercuri, la Radio România Actualităţi. Potrivit ziare.com, şeful Executivului a susţinut că foarte multe persoane au profitat de legea privind drepturile de autor, ca un mecanism de a evita să plătească contribuţiile sociale.

El a subliniat că, în loc să beneficieze de avantajele drepturilor de autor artiştii, creatorii, legea a fost aplicată abuziv, astfel încât sub incidenţa ei intrau chiar şi şoferi sau mecanici. “Acum, noi am strâns şurubul şi am spus: fraţilor, toată lumea trebuie să respecte legea. Cei care sunt cu adevărat şi intră sub incidenţa drepturilor de autor categoric beneficiază de prevederile legii, cei care care au încercat şi încearcă să folosească legea ca un mijloc să nu plătească dări către stat nu se mai poate”, a spus Boc.

Premierul a afirmat că, indiferent că ţara este în criză, actul de cultură trebuie sprijinit şi că într-o societate Cultura nu trebuie pusă la colţ. El a amintit că în discuţiile, de miercuri, de la Palatul Victoria, cu reprezentanţii artiştilor s-a avut în vedere şi modificarea Legii drepturilor de autor.
De asemenea, s-a mai decis că o comisie interministerială condusă de vicepremierul Marko Bela să analizeze modificarea Legii drepturilor de autor, a Legii sponsorizării şi a Legii timbrului cultural, pentru ca aplicarea acestor acte normative să aducă mai multă susţinere, inclusiv financiară, activităţii culturale, a completat Boc.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă