20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBMW X1-XDRIVE 20D

BMW X1-XDRIVE 20D

Germanii au introdus la noul X1 liniile de design xLine şi Sport Line, motorizări mai puternice, o transmisie automată cu opt trepte, noutăţi la gama de tehnologii şi o mică reîmprospătare estetică. X1 este unul dintre cele mai dinamice modele din segmentul său, cu un comportament rutier ireproşabil.

Design exterior

BMW X1 este sportiv şi elegant în egală măsură. Liniile verticale laterale, un ampatament lung şi consolele scurte garantează forma dinamică, tipică tuturor modelelor BMW – proporţiile sale SAV caracteristice asigurând un aer impresionant de autoritate. Cantitatea generoasă de culoare a caroseriei sporeşte caracterul exclusiv, iar finisarea argintie inferioară proeminentă clasează cu certitudine BMW X1 în rândul modelelor X. La fel de impresionant este designul luminilor, cu farurile duble, rotunde, tipice BMW (disponibile şi cu tehnologia xenon), cu LED alb pe timpul zilei, dotate cu inele de lumină şi elemente expresive. Semnalizatoarele de direcţie suplimentare sunt încorporate în oglinzile laterale şi sunt extrem de vizibile în orice moment. La spate, farurile în formă de L cu tehnologie LED se asigură că automobilul poate fi uşor de recunoscut ca un BMW tipic, chiar şi pe timp de noapte.

Modul ECO PRO

Modul ECO PRO opţional te ajută să obţii un stil de condus extrem de eficient. Imediat ce selectezi acest mod economic utilizând comutatorul ECO PRO, sistemul inteligent intră în acţiune şi – în funcţie de stilul tău individual de condus – te ajută să reduci consumul de combustibil.

Transmisie Steptronic automată cu 8 trepte

Cel mai dinamic şi confortabil mod de a economisi: transmisia Steptronic automată cu 8 trepte nu doar că asigură schimbări incredibil de fine ale vitezei şi reduce zgomotele de fundal la viteze mari, ci şi reduce semnificativ consumul de combustibil şi include funcţia Auto Start Stop.
Versiunea 20d a lui BMW X1 are un consum mixt de 54 litri la sută. Consumul urban este declarat la 6,1 litri la sută, în timp ce consumul extraurban este declarat la 5 litri. Emisia de noxe este de 143 g/km.

Interior

Interiorul lui BMW X1 a fost modificat subtil o dată cu facelift-ul, consola centrală fiind orientată cu mai multe grade înspre şofer, amintind de modelele mai vechi din gama constructorului bavarez. Cei de la BMW s-au concentrat pe micile modificări de efect, cum ar fi un afişaj mai mare pentru sistemul iDrive şi materiale noi pentru unele suprafeţe interioare.
Scaunele din faţă ale lui X1 sunt la fel de confortabile, în timp ce spaţiul disponibil pentru ocupanţii locurilor din spate a rămas neschimbat. În ceea ce priveşte portbagajul, acesta oferă tot 480 de litri, cu 15 litri mai mic decât în cazul generaţiei noi din Seria 3 Touring.

Politica -BMW EfficientDynamics

Tehnologia BMW Efficient Dynamics se caracterizează prin reducerea semnificativă a consumului şi emisiilor şi creşterea, în acelaşi timp, a performanţei şi plăcerii de a conduce. Managementul inteligent al energiei şi construcţia uşoară, precum şi aerodinamica şi soluţiile de eficientizare a motoarelor asigură o mobilitate sustenabilă, devenită deja standard la orice model BMW. Alte inovaţii sunt noile tipuri de motoare, precum BMW ActiveHybrid şi conceptul BMW eDrive. BMW a dezvoltat idei noi în domeniul electromobilităţii, inspirat de principiul care stă în spatele tehnologiei BMW Efficient Dynamics şi aplicând multe dintre tehnologiile deja disponibile.

Siguranţă

BMW X1 a primit cinci stele la testul de siguranţă EuroNCAP. Modelul are opt airbag-uri în standard şi, pe lângă deja clasicul ABS, dispune de un sistem avansat de control al stabilităţii şi un sistem de control al tracţiunii. Controlul tracţiunii este realizat în mod dinamic, iar X1 ofera asistenţă la coborârea pantelor.

Preţ

Preţul unui X1 xDrive 20d Xline porneşte de la 38.000 de euro şi poate ajunge cu toate dotările opţionale la 52.000 de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă