16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialBMW i3 primeşte patru stele EuroNCAP, cât Sandero! La ce a fost...

BMW i3 primeşte patru stele EuroNCAP, cât Sandero! La ce a fost depunctat

Noul BMW i3, primul model electric al bavarezilor, nu a reuşit să obţină maximum de stele la testul, privind siguranţa rutieră, EuroNCAP. Compacta electrică s-a descurcat slab la protecţia pietonilor şi la sistemele de asistenţă privind siguranţa, primind în total patru stele, tot atât cât a obţinut anul acesta şi Dacia Sandero, conform euroncap.com.

Primul BMW electric din istorie a obţinut punctaje bune la protecţia pasagerilor şi a copiilor ocupanţi, 86, respectiv 81 puncte, de asemeni, compacta primind maximum de puncte la impactul lateral, protecţia fiind una bună din toate părţile. Totuşi i3 a fost notată cu doar 57 puncte la protecţia pietonilor, comportamentul, în cazul unui impact, fiind dezamăgitor în partea frontală şi la nivelul parbrizului, acolo unde montanţii faţă sunt foarte rigizi. În ceea ce priveşte sistemele de asisitenţă a primit doar 55 puncte. Specialiştii EuroNCAP au evidenţiat faptul că maşina nu dispune de avertizare pentru neprinderea centurilor din spate.

BMW i3 este unul dintre cele mai importante modele electrice lansate în ultimii ani. Producătorul premium german şi-a pus toate speranţele în acest model pentru a începe ofensiva şi pe segmentul electric, acolo unde, până acum, evoluţii importante au fost făcute de producătorii de volum, precum Toyota, cu modelul său de succes, Prius.

ADAC, clubul auto german, a avertizat BMW cu privire la rezultatele obţinute de modelul său la testele EuroNCAP, potrivit Automotive News Europe. “Acestea sunt neajunsuri, mai ales ca i3 a fost conceput ca o masina moderna pentru oraşele mari”, a declarat ADAC. “Protecţia pietonilor ar trebui să fie de o importanţă extrem de ridicată.”

Totuşi un purtător de cuvânt al BMW a declarat că la aceste teste nu au fost luate în considerare unele sisteme care ar îmbunătăţi rezultatele maşinii la impactul cu pietonii, precum unii senzori.

BMW i3, lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, este disponibil pe piaţa din Germania la un preţ de pornire de 34.950 euro, până acum fiind deja înregistrate 10.000 precomenzi, în timp ce au existat 100.000 solicitări de drivetest.

Organizaţia EuroNCAP este susţinută de şapte guverne europene, precum şi de organizaţii auto sau care reprezintă consumatorii din fiecare ţară europeană. Testele au primit o serie de reglementări anul acesta, astfel încât au devenit mai dificile de trecut.

 

Cele mai citite

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă