14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialBlocarea rețelei de socializare Twitter, considerată ilegală de Curtea Supremă din Turcia

Blocarea rețelei de socializare Twitter, considerată ilegală de Curtea Supremă din Turcia

Curtea Supremă din Turcia consideră că blocarea mesajelor pe rețeaua de socializare Twitter este ilegală,informează Mediafax.

Instanța a ordonat deblocarea platformei de microblogging şi a adresat un ordin dublu Autorității turce de telecomunicații (TIB) şi Guvernului de la Ankara, cerându-le să "facă ceea ce este necesar", potrivit NTV.

Rețeaua Twitter este blocată din 20 martie, la solicitarea premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzații de corupție împotriva sa.

Un tribunal administrativ din Ankara a ordonat săptămâna trecută anularea deciziei Guvernului turc, foarte controversată atât în Turcia, cât şi în străinătate, de a bloca accesul la rețeaua Twitter în țară.

Opoziția parlamentară turcă și mai multe organizații neguvernamentale au sesizat justiția după decizia autorităților de la Ankara.

Blocarea reţelei Twitter în Turcia a provocat un val de critici, puterea islamisto-conservatoare fiind învinuită de autoritarism.

După o săptămână de la blocarea platformei de microblogging, Guvernul turc a interzis accesul la YouToube, pe care internauţi au difuzat o înregistrare de la o reuniune confidențială care evocă o intervenție militară turcă în Siria.

În pofida acestui scandal, Partidul Jusitţiei şi Dezvoltării (AKP) a câştigat detaşat alegerile municipale, dar opoziţia afirmă că scrutinul a fost marcat de fraude.

Cele mai citite

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Probleme pentru Facebook și Instagram. Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale împotriva Meta

Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a demarat proceduri oficiale pentru a evalua dacă Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a încălcat Actul legislativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă