25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBiserică nouă în sectorul 4, în parcul Lumea Copiilor

Biserică nouă în sectorul 4, în parcul Lumea Copiilor

O nouă biserică va fi construită anul acesta în sectorul 4 în parcul Lumea Copiilor, unde pe durata verii va funcţiona şi Casa de Căsătorii, anunţă agenţia Agerpres.

La iniţiativa şi prin implicarea directă a primarului sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, s-a reuşit colectarea sumelor necesare pentru construcţia unei biserici noi în parcul Lumea Copiilor, exclusiv din resurse extrabugetare, anunţă joi un comunicat de presă al autorităţii locale.

Banii pentru ridicarea bisericii provin de la comunitatea oamenilor de afaceri din sectorul 4, care are o contribuţie de 90%, iar restul de la enoriaşi.

La slujba prilejuită de Sărbătoarea Bobotezei, primarul Cristian Popescu – Piedone a discutat cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, care şi-a exprimat tot sprijinul, binecuvântând construirea acestui lăcaş de cult.

Îmbinând arhitectura bucovineană cu cea maramureşeană, lăcaşul de cult va fi ridicat în partea centrală a parcului, urmând să găzduiască pe timp de vară Casa de Căsătorii a sectorului 4, ceremoniile urmând a fi oficiate în incinta unor foişoare de lemn, respectând aceleaşi coordonate arhitectonice.

Arhitectura peisagistică a curţii interioare şi a grădinii bisericii valorifică ideea Primarului Cristian Popescu – Piedone, care şi-a dorit ca ‘acest lăcaş de cult să radieze bunătate, bună-credinţă, izbăvire, izbândire, să înlăture vrajba dintre oameni, astfel încât să devenim cu toţii mai buni, gândind că mâine poate fi sfârşitul’, pentru că ‘Biserica sfinţită este Casa lui Dumnezeu şi Poartă spre Cer’.

Primăria sectorului 4 estimează că anul acesta de Sfintele Paşti va fi putea fi oficiată prima slujbă în Biserica ‘Tineretului’, care va fi ridicată în parcul Lumea Copiilor.

Cele mai citite

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă