20.4 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialBijuteriile printesei Margaret, vandute cu opt milioane de dolari

Bijuteriile printesei Margaret, vandute cu opt milioane de dolari

Casa Christie's din Londra a pus in vanzare bijuteriile apartinand printesei Margaret, sora reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, si pentru numai o parte din acestea a obtinut in doar cateva ore suma de 7,9 milioane de euro, a transmis AFP.
Licitatia pentru vanzarea bijuteriilor si suvenirurilor printesei a fost planificata pentru marti si miercuri. Suma obtinuta marti a depasit cu trei milioane de euro evaluarea facuta de specialistii casei de licitatie Christie's. Cea mai scumpa piesa din colectie este un mic ceas de perete Faberge de culoare mov, oferit de regina Mary fiicei sale, care a fost adjudecat pentru suma de 1,8 milioane de euro. Colectia este constituita din aproximativ 800 de bijuterii, obiecte personale si piese de mobilier.
Multe dintre piesele din colectie au fost vandute pentru sume de sute de ori mai mari decat cele de evaluare, cum ar fi un ac de jabou in forma de fluture realizat din perle de cultura, evaluat la 87 de euro, si vandut cu 8.700 de euro, un ceas Cartier oferit de printesa Margareta cu ocazia implinirii a 20 de ani de catre regina-mama, evaluat la 4.350 de euro si achizitionat pentru 83.500 euro.
Licitatia are loc pentru a permite lordului Linley, 44 de ani, si lui lady Sarah, 42 de ani, copiii printesei Margaret, sa achite cheltuielile de succesiune la mostenire.
Cea mai dorita piesa din colectie este "tiara Poltimore”, evaluata intre 300.000 si 500.000 de euro. Creata in 1870, coroana a fost purtata de printesa rebela in timpul nuntii cu fotograful Antony Armstrong-Jones, in 1960.
Alte piese scoase la licitatie sunt un colier de diamante oferit printesei de regina Mary si un colier cu cinci randuri de diamante si perle imortalizat in portretul printesei, realizat de fotograful Cecil Beaton pentru cea de-a 19-a aniversare.

Cele mai citite

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Bunicul Biden și spiridușii de campanie

Dezbaterea televizată dintre Joe Biden și Donald Trump este îndelung comentată. Dar puțini au sesizat că, oricât de împovărătoarea ar fi tensiunea, consilierii nu-și...

Măsură controversată. Grecia introduce săptămâna de lucru de șase zile „orientată spre creștere”

În timp ce companiile din țările din întreaga lume încearcă să implementeze ideea de a lucra doar 4 zile pe săptămână, în Grecia angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă