15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBiblioteca pentru toţi. „Scurtă istorie a șapte crime“

Biblioteca pentru toţi. „Scurtă istorie a șapte crime“

Romanul „O viață măruntă“, de Hanya Yanagihara, nominalizat la Man Booker Prize și la National Book Award,  pare un start excelent pentru ficțiune în 2017. 

Carte de o mare forţă şi emoţie despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane, s-a aflat pe listele cu cele mai bune titluri ale anului întocmite de publicații prestigioase precum The New York Times, The Guardian, The Wall Street Journal, Huffington Post, The Times.

După apariția cărții „Scurtă istorie a șapte crime“, de Marlon James, lansată la Gaudeamus, lista volumelor distinse cu cu premii prestigioase continuă cu „The Sellout“, de Paul Beatty, care a primit Man Booker 2016. Juriul a luat în unanimitate această decizie, menționând abordarea comică și inventivă a romanului în problemele spinoase ale identității rasiale și ale nedreptății în America. Tot de Paul Beatty, la Editura Litera, vom mai citi și romanul „Tuff“.

Seria autobiografică „Lupta mea“, de Karl Ove Knausgård, continuă anul acesta cu volumele patru și cinci din totalul celor șase. În volumul patru îl întâlnim pe Karl Ove Knausgård într-un mic sat de pescari din nordul Norvegiei unde, la doar optsprezece ani, este angajat ca profesor și trăiește pentru prima oară pe cont propriu. Povestea continuă în volumul cinci: fiind cel mai tânăr student admis la prestigioasa Academie de Scriere creativă din Bergen, îl regăsim pe Karl Ove plin de emoții și cu mari aspirații scriitoricești.

Autori moderni, clasici și contemporani

Colecția Buzz Books va fi completată cu titluri de precum „The Girl Before“, de J.P. Delaney – cel mai așteptat roman de suspans al anului, deja în curs de ecranizare, „Carol“, de Patricia Highsmith – carte ecranizată având în rolurile principale pe Cate Blanchett și Rooney Mara, „All Our Wrong Todays“, de Elan Mastai – roman în curs de ecranizare, „La mujer de mi vida“, al treilea titlu din seria de autor Carla Guelfenbein, „The Book of Strange New Things“, de Michel Faber, „Ei-leen“, de Ottessa Moshfegh – roman nominalizat la Man Booker Prize 2016, „A Simple Favor“, de Darcey Bell, „Descent“, de Tim Johnston, “Where’d You Go, Bernadette“, de Maria Semple, „Domina“ de L.S. Hilton, continuarea romanului „Maestra“. Autori moderni, clasici și contemporani completează și în 2017 colecțiile deja consacrate cu romane precum „Parada de Paște“, de Richard Yates, „Moartea unei călăuze pe râu“, de Richard Flanagan, „Home“ și „Lila“, de Marilynne Robinson, „Numele meu este Lucy Barton“, de Elizabeth Strout – roman nominalizat la Man Booker Prize 2016, „Where My Heart Used to Beat“, de Sebastian Faulks, „Ragazzi di vita“, de Pier Paolo Pasolini, „The Laughing Matter“, de William Saroyan, „The Line of Beauty“, de Alan Hollinghurst,  – roman câștigător Man Booker Prize 2004, „Hot Milk“ – roman nominalizat la Man Booker Prize 2016, și „Swimming Home“ de Deborah Levy. 

Povești de dragoste

Seria celor mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane continuă cu cele mai apreciate titluri și autori ai momentului: „One Plus One“ și „The Ship of Brides“ de Jojo Moyes, „Lilac Girls“, de Martha Hall Kelly, „Pactul“, de Jodi Picoult, „Secretul orhideei“, de Lucinda Riley.

În același timp, cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor continuă să ne încânte cu poveștile sale în noua serie de autor Agatha Christie care a fost lansată la sfârșitul lui 2016 și va continua în 2017 cu peste 10 titluri.   

Propuneri. Spiritualitate, psihologie și dezvoltare personală

Apetitul pentru introspecție ne este alimentat de Editura Litera cu titluri precum „The Tell-tale Brain“, de V.S. Ramachandran,  „The Gift of Fear“, de Gavin de Becker, „When Things Fall Apart“ , de Pema Chodron.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă